Adolescenţii petrec mai mult timp pe Internet decât stau la şcoală

article-0-029E6C32000004B0-307_634x423
Foto: Medicii susțin că adolescenții petrec mai mult timp pe Internet decât stau la şcoală PC: DailyMail

Medicii pediatri vin cu un nou avertisment în ceea ce priveşte influențele negative pe care Internetul le are asupra dezvoltării copiilor.

Specialiştii susţin că accesul minorilor la mediul online şi alte mijloace media ar trebui restricţionat cu atenţie în cazul minorilor, relatează Gândul.

Mulţi părinţi nu sunt conştienţi de impactul profund pe care expunerea la media o are asupra copiiilor lor”; a explicat dr. Victor Strasburger, adăugând că obezitatea, insomnia sau comportamentul agresiv sunt doar câteva dintre problemele care pot să apară.

Astfel, spune acesta, copiii ar trebui să utilizeze smartphone-ul sau computerul doar două ore pe zi. În plus, academicianul recomandă părinţilor să nu permită minorilor să îşi petreacă timpul liber în faţa televizorului şi, cu atât mai mult, să aibă televizor în cameră.

Avertismentul lui Strasburger vine după ce un studiu anterior a relevat că, în SUA, copiii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 18 ani petrec în medie şapte ore zilnic fie în faţa televizorului, fie a calculatorului sau a altor terminale ce permit accesarea Internetului.

Garantez că dacă un băiat de 14 ani are Internet în camera lui, se uită la diverse materiale pornografice”, a explicat dr. Strasburger, atrăgând atenţia că, necontrolaţi, adolescenţii sunt tentaţi să navigheze pe site-uri destinate adulţilor.

De asemenea, acesta a tras şi un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de tineri care au un telefon inteligent încă de la o vârstă fragedă. „Adolescenţii petrec acum mai mult timp pe Internet sau în faţa televizorului decât stau la şcoală”, a avertizat specialistul.

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât în ultimele luni mai mulţi adolescenţi s-au sinucis după ce au fost hărţuiţi prin intermediul diverselor reţele de socializare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente