Calculatoare şi acces gratuit la Internet pentru 150 de instituții de învățământ

calculatoare_elevi
Foto: Peste 150 de instituţii de învăţământ vor primi calculatoare şi acces gratuit la Internet PC: bzi.ro

Guvernul a aprobat astăzi o decizie ce prevede transmiterea a 1.200 de calculatoare, 220 de imprimante, 50 de multiplicatoare şi alt echipament pentru dotarea căminelor studențești şi sălilor de informatică din instituțiile preuniversitare.

Documentul prevede dotarea unei săli de calculatoare şi oferirea accesului la Internet în fiecare cămin studențesc. Echipamentul, în valoare totală de 17,2 mil. lei, este o donaţie din partea Guvernului chinez.

Lista instituțiilor beneficiare a fost elaborată de Ministerul Educației în baza necesităților fiecărei instituții, în urma unei analize complexe. În listă sunt incluse universități, colegii, școli profesionale, licee și gimnazii din toată țara.

Criteriile care au stat la baza distribuirii bunurilor materiale sunt: numărul de cămine, numărul de studenți cazați și numărul de calculatoare existente. În cazul liceelor și școlilor de sector, au fost selectate cele în care peste 30 de elevi revin la un calculator şi instituțiile cu cel mai mare număr de copii transportați din alte localități.

Acţiunea își propune să sporească accesul la informaţie și să creeze condiții mai bune de educaţie, dezvoltare şi realizare a potențialului tinerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente