Beneficiarii de persoanele traficate vor face pușcărie

ecclesiocom_71585400
Foto: Persoanele implicate în afaceri ilicite vor sta la închisoare PC: realitatea.net

Codul Penal al Republicii Moldova a fost adaptat la standardele europene. În acest sens, el a suferit mai multe modificări.

Potrivit proiectului, organizarea cerşetoriei pentru a obţine ilegal foloase materiale sau financiare se pedepseşte cu amendă de până la 20 de mii de lei sau cu până la 3 ani de închisoare. Puşcărie ar putea face şi cei care vor beneficia de serviciile persoanelor traficate.

Totodată, cei care vor utiliza serviciile prestate de către persoane sau copii traficaţi ar putea sta după gratii până la 12 ani. Această sancţiune se aplică în cazul în care persoana a cunoscut despre situaţia celor care au prestat servicii.

Documentul prevede pedepse şi pentru cei care vor constrânge alţi oameni să muncească împotriva voinţei lor. Aceste persoane ar putea face până la 6 ani de puşcărie. Iar persoanele cu funcţii publice riscă până la 10 ani de închisoare.

De asemenea, proiectul prevede şi pedepse pentru prelevarea ilicită a ţesuturilor sau a celulelor de la persoane prin extragerea în instituţii neautorizate. Documentul urmează să fie votat în lectură finală de către deputaţi.

Sursa: Publika

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente