Carieră în IT: Andrei Grădinari, tânărul care creează jocuri pentru telefonul mobil

andrei3
Foto: „Booble Explode” este primul joc creat de tânăr și a reușit să ajungă în topurile internaționale. PC: Andrei Grădinari

Andrei Grădinari, în vârstă de 29 de ani, este directorul companiei „Spooky House”. Tânărul creează jocuri pentru telefonul mobil. A studiat la Universitatea Tehnică din Moldova și are peste 12 ani experiență în acest domeniu.

„Mie mi-a fost interesant acest domeniu de când eram mic. În școală am avut un profesor care m-a ghidat. Lui îi era interesant să îi învețe pe elevi tot ce ține de domeniul IT. Eu eram unul dintre ei. Totul a început de atunci. Ulterior, am început să dezvolt această pasiune. Am fost acceptat la Universitatea Tehnică din Moldova și am început să creez primele jocuri. Primul joc l-am creat în anul 2004. L-am creat din pasiune, nu pentru bani”, a spus sursa.

A plecat în Statele Unite ale Americii. O perioadă a activat în alt domeniu, dar, ulterior, a revenit în sfera IT, unde a creat o serie de jocuri alături de americani. „Când m-am reîntors din SUA am creat un alt joc și i-am propus lui Pavel, actualul partener de afaceri, să fondăm o companie. Am creat trei jocuri, iar acum urmează alte câteva proiecte noi”, a subliniat tânărul.

A plecat în SUA dar apoi s-a întors PC: Andrei Grădinari
A plecat în SUA dar apoi s-a întors PC: Andrei Grădinari

„Booble Explode” este primul joc creat de tânăr și a reușit să ajungă în topurile internaționale. Andrei ne-a dezvăluit care sunt veniturile unei companii IT în Moldova. „Banii câștigați îmi ajung ca să dezvolt o afacere în Moldova, ca să creez locuri de muncă. Cât și pentru a câștiga banii pentru hobby-urile și visurile mele. Îmi place să călătoresc, sportul și, curând, am început să investesc”, a precizat Andrei.

Tânărul a recunoscut că în acest domeniu e necesar să îți asumi și anumite riscuri. „Niciodată nu poți ști dacă lucrările tale vor fi acceptate sau nu. Nimeni nu îți achită salariul și acest lucru te îngrijorează. Este un risc pe care ți-l asumi. Există mulți concurenți pe piață. Trebuie să creezi produse care nu au fost create până acum”, a spus acesta.

„Niciodată nu poți ști dacă lucrările tale vor fi acceptate sau nu. Nimeni nu îți achită salariul și acest lucru te îngrijorează. PC: Andrei Grădinari
„Niciodată nu poți ști dacă lucrările tale vor fi acceptate sau nu. Nimeni nu îți achită salariul și acest lucru te îngrijorează. PC: Andrei Grădinari

Andrei consideră că tinerii care își doresc o carieră în IT trebuie să fie ambițioși: „E nevoie ca să fii în permanentă mișcare, să te dezvolți. Să te deosebești de toți cei care se află în același domeniu. Trebuie să fii ambițios”, a conchis sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente