Un avion care transporta paraşutişti s-a prăbușit în Belgia

crash
Foto: Citat de presa belgiană, primarul a declarat, de asemenea, că un martor ocular i-a explicat că "trei sau patru paraşutişti au încercat să îşi deschidă paraşutele dar mult prea târziu". PC: dw.de

11 persoane au murit, sâmbătă, după prăbuşirea unui avion de mici dimensiuni care transporta paraşutişti în regiunea Namur, în sudul Belgiei, a anunţat primarul localităţii în care s-a produs accidentul.

Conform Mediafax, accidentul s-a produs cu puţin timp înaintea orei 16.00 (17.00 ora Moldovei), potrivit pompierilor.

„Avionul a decolat de pe aerodromul Temploux, având la bord zece paraşutişti şi probabil un pilot, şi s-a prăbuşit după zece minute pe un câmp. Toţi ocupanţii au decedat din nefericire. Bilanţul este de 11 victime”, a declarat primarul din Fernelmont, Jean-Claude Nihoul, contactat prin telefon.

„Avionul este de nerecunoscut, este în mare parte carbonizat”, a explicat Nihoul. Aparatul s-a prăbuşit „la aproximativ 250 de metri” de case, în apropierea satului Marchovelette, situat în comuna Fernelmont, o regiune rurală din Namur.

Citat de presa belgiană, primarul a declarat, de asemenea, că un martor ocular i-a explicat că „trei sau patru paraşutişti au încercat să îşi deschidă paraşutele dar mult prea târziu”.

„Tocmai am văzut un avion care şi-a pierdut aripa dreaptă în zbor şi s-a prăbuşit – s-a auzit un zgomot puternic – înspre sudul Marchovelette. Nu am văzut pe nimeni ieşind cu paraşuta”, a explicat un locuitor din sat, citat de radioteleviziunea belgiană RTL.

„Avionul a trecut pe deasupra mea şi am văzut piese căzând din avion. Apoi, aparatul şi-a înclinat vârful şi s-a prăbuşit la 200 de metri mai departe”, a explicat un locuitor, citat de publicaţiile grupului SudPresse.

Într-un comunicat, premierul Elio Di Rupo a declarat că „a aflat cu emoţie despre tragicul accident de avion produs în apropiere de Namur”. „Primele sale gânduri se îndreaptă spre numeroasele victime. El adresează cele mai sincere condoleanţe familiilor şi prietenilor lor”, adaugă textul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente