Top știri din 16 octombrie

IMG_5045
Foto: Hai să jucăm mai mult șah și să uităm de problemele cotidiene

Dacă vrei să afli care e cea mai literară țară din lume, ce vedetă așteaptă un copil, cum protestează studentele din Ungaria sau cum șahmatele pot ascunde problemele politice, atunci accesează cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 16 octombrie 2013.

#1. Cea mai literară ţară din lume. Unul din zece locuitori este scriitor

Există o ţară care conduce în topul mondial al celui mai liber internet. Acest stat, cu doar 300.000 de locuitori, conduce şi în clasamentul celor mai mulţi scriitori raportaţi la populaţie.

#2. Vino să-i pui întrebări reprezentantului Facebook care vine în Moldova

Elizabeth Linder, specialistul companiei Facebook în strategii de Politică şi Guvernare pentru ţările din Orientul Mijlociu şi Africa, vine la Chişinău să discute cu tinerii despre promovarea şi asigurarea transparenței informaţionale în spaţiul virtual public.

#3. Lorena Bogza este însărcinată cu primul său copil

Vedeta ProTV  a recunoscut oficial că este însărcinata și ca primăvara care vine va deveni mămică pentru prima data. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „O seară perfectă” cu Nataliei Cheptene.

#4. Seară formidabilă de fotbal pentru România și Moldova

România a reușit să termine grupa D pe locul secund, astfel asigurându-și prezența în play-off-ul european pentru CM 2014 din Brazilia. Scorul grupei a fost de 2-0. Naționala Moldovei, la rândul ei, a făcut cel mai frumos meci din istorie, umilind la Podgorica, cu scorul de 2-5, pe Muntenegru.

#5. În semn de protest, studentele din Ungaria au mers dezbrăcate la cursuri

Studentele din Ungaria au protestat. Hainele sumare nu ar trebui interzise în universitate, consideră ele.

#6. Teste sexuale în Germania pentru copii de 12 ani

Educația sexuală a ajuns și la copiii de la școală. Un test ca și cel de mai jos a fost completat de un copil în vârstă de 12 ani. Testul a fost elaborat și îndeplinit în limba germană.

#7. Oxford a expus întrebările de la interviurile din decembrie

Care este diferența dintre cuvintele “minciună”, “a înșela” și “a induce în eroare”? Universitatea Oxford a făcut publice întrebările pentru interviul de admitere din luna decembrie curent, pentru a “demistifica” procesul.

#8. Drumuri mai sigure și șoferi mai disciplinați. A fost inaugurat Centrul Monitorizare și Control Trafic

Astăzi, a fost inaugurat Centrul Monitorizare și Control Trafic al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP al MAI.

#9. Parcul Valea Morilor are acum o imensă tablă de șah

O nouă mega tablă de șah similară cu cea din scuarul Catedralei a fost inaugurată săptămâna trecută în parcul Valea Morilor din sectorul Buiucani al capitalei.

#10. Viața Ritei Ursalovschi în 365 de cuvinte

Rita Ursalovschi este jurnalistul invitat în weekend-ul 12-13 octombrie la Arena Tinerilor Jurnaliși. Ea a povestit despre viața ei, dar și a răspuns la alte întrebări ce macină telespectatorul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente