Viața Ritei Ursalovschi în 365 de cuvinte

IMG_4642
Foto: Rita Ursalovschi la Arena Tinerilor Jurnaliști

Rita Ursalovschi este jurnalistul invitat în weekend-ul 12-13 octombrie la Arena Tinerilor Jurnaliși. Ea a povestit despre viața ei, dar și a răspuns la alte întrebări ce macină telespectatorul.

Rita Ursalovschi s-a născut în Rezina, un oraș pe malul Nistrului. Mai are și un frate. Mama ei a fost profesor de limba română și cea care la începutul anilor de școală o impunea să învețe. Mai târziu, Rita avea să stea din propria plăcere cu cartea în mână până la orele târzii de noapte. „Am fost mereu eminentă, îmi plăcea mult să citesc”, spune ea.

A absolvit USM-ul, Facultatea „Jurnalism și Științe ale Comunicării”, specialitatea „Comunicare”. Deși o cunoaștem datorită practicii jurnalistice, ea a făcut și PR: „a fost trainer și responsabilă de PR-ul intern în cadrul companiei Avon” și a colaborat și cu compania „Lukoil”, oferindu-i servicii de PR. A recunoscut că „ar reveni la domeniul relațiilor publice și că ar profesa chiar și în cadrul unui partid politic”. Cu toate că a avut deja două propuneri din partea a două partide, a simțit că încă nu era pregătită la acel moment.

În jurnalism a debutat în departamentul de știri. A fost editor, reporter, moderator și prezentator – prea devreme, spune ea. În pofida succesului incontestabil, această profesie e departe de ce își dorea să devină atunci când era mică. La vârsta de nouă ani visa să devină balerină sau pianistă. Tatăl ei insista să facă dreptul – atunci au și ajuns la un numitor comun – jurnalismul.

Căsătorită în anul 2007, acum este mamă a unui copil: Mădălina. Deși nu știe ce va dori să profeseze fetița ei, spune că are abilități de jurnalist. „La vârsta când, de obicei, copiii înfloresc lucrurile, ea redă toate cele văzute și auzite obiectiv, așa cum au fost în realitate. Are o memorie fenomenală, la fel ca și abilitățile de analiză. Dacă și-ar dori, cu siguranță ar deveni un jurnalist de calitate.”

Rita spune că familia mereu a fost și va rămâne pe primul plan, dar nu acesta este motivul de ce a plecat de la Jurnal TV. Motivul a fost schimbarea politicii editoriale, căreia nu îi mai putea face față: „Jurnal-ul este altul decât cel de acum 4 ani. Aici am învățat, am crescut, dar politica editorială m-a depășit prin cerințele pe care le înainta”.

Cu detalii despre cariera profesională, #diez va reveni într-o nouă zi.

Taguri: #USM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente