Flash-mob pentru susținerea victimelor Traficului de Fiinţe Umane

img (2)
Foto: Lansarea „Săptămânii Antitrafic” în centrul capitalei printr-o acțiune de sensibilizare a opiniei publice.

Mai mulţi tineri şi-au manifestat solidaritatea cu victimele traficului de fiinţe umane în cadrul unui flash-mob dedicat Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Ieri, 15 octombrie 2013 a fost organizat în preajma Arcului de Triumf din capitală un flash-mob care vine să încurajeze societatea să ia o atitudine pozitivă pentru susținerea şi incluziunea socială reușită a victimelor traficului de ființe umane, excluderea stigmei şi a discriminării faţă de aceste persoane. Acţiunea respectivă a fost realizată împreună cu studenţii şi ONG-urile locale, în cadrul căreia au fost utilizate figurine în formă de femeie și bărbat, conţinând mărturii reale ale victimelor, cu scopul sensibilizării opiniei publice. De asemenea, a avut loc un minut de susţinere pentru victimele Traficului de Fiinţe Umane. Fiecare participant a avut în mână câte un balon albastru, iar la finele evenimentului acestea au fost lăsate în liber zbor.

 

Lansarea „Săptămânii Antitrafic” în centrul capitalei printr-o acțiune de sensibilizare a opiniei publice
Lansarea „Săptămânii Antitrafic” în centrul capitalei printr-o acțiune de sensibilizare a opiniei publice

În cadrul Campaniei naţionale „Săptămâna AntiTrafic”, desfăşurate în perioada 15-20 octombrie 2013, vor fi realizate acţiuni pe întreg teritoriul ţării.

La 18 octombrie, când este marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane, va fi lansată Expoziția foto cu genericul „aRtitudine împotriva traficului de ființe umane”, iar la 20 octombrie în incinta Cinematografului „Gaudeamus” va fi rulat filmul „Calea rușinii” – film mut prezentat pe fundalul muzicii interpretate live. Data de 18 octombrie a fost desemnată în anul 2007 de către Comisia Europeană „Zi europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane”, urmărindu-se creșterea gradului de conștientizare a societății asupra acestui fenomen.

 

Lansarea „Săptămânii Antitrafic” în centrul capitalei printr-o acțiune de sensibilizare a opiniei publice.
Lansarea „Săptămânii Antitrafic” în centrul capitalei printr-o acțiune de sensibilizare a opiniei publice.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente