14 copii s-au intoxicat la Căușeni, după ce au mâncat la cantina liceului

cantina

14 copii din Căușeni s-au intoxicat ieri, 9 octombrie, după ce au luat prănzul la cantina liceului. Aceștia au fost luați cu ambulanța chiar în timpul orelor.

Administrația școlii se apară și spune că elevii s-au otrăvit de la niște ciocolate. Centrul Național de Sănătate Publică a demarat controale și urmează să stabilească sursa infecției, transmite ProTV.md

La ora 11 copii din clasele a patra au mâncat la cantina liceului „Mihai Eminescu” din Căuseni. După două ore, 14 dintre ei au început să se simtă rău iar profesoara a chemat ambulanța și a anunțat părintii.

Au fost internați în secția de boli infecțioase, cu intoxicație, nu putem spune care e sursa infecției. Majoritatea copiilor au vome, slăbiciuni, diaree” a spus Vasile Ochișan, șeful secției din Spitalul Raional Căușeni.

Elevii ajunși la spital susțin că s-ar fi intoxicat de la mâncarea de la cantină, care ar fi avut un gust straniu. Părinții sunt indignați de această situație și solicită să fie efectuat un control mai stric la cantina liceului.

Administrația liceului se apară și spune că, de fapt, elevii s-ar fi intoxicat de la niște ciocolate pe care le-au mâncat în clasă și nu de la bucatele de la cantină. Și asta deoarece alte cazuri nu au fost înregistrate, deși acolo mănâncă zilnic sute de elevi și chiar unii profesori.

Taguri: #causeni
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente