Cupa IDEA și-a desemnat câștigătorii ediției a 10-a

DSCN4096
Foto: Bons Office a ieșit învingător în cadrul Cupei IDEA

Cea de-a zecea ediție a Cupei IDEA organizată de Institutul IDEA a luat sfârșit. După două zile de competiții au fost desemnați cei mai buni.

Organizatorii au avut grijă ca arbitri profesioniști să gestioneze meciurile de pe „cele mai bune terenuri de mini-fotbal” din capitală. Fiecare echipă din cele 27 participante a jucat câte cinci-șase meciuri. Echipele finaliste au beneficiat de următoarele premii.

Arbitrii au fost delegați ai Federației Moldovei de Fotbal
Arbitrii au fost delegați ai Federației Moldovei de Fotbal

Premiul mare, care a fost luat de către echipa Bons Office, a luat acasă un certificat de 750 lei ce poate fi utilizat pentru procurarea unei mingi de fotbal sau fotbal de sală.

Echipa Bons Offoce PC: Cupa IDEA
Echipa Bons Offoce PC: Cupa IDEA

Totodată, de bere s-au bucurat fiecare din premianți. Locul întâi a luat cu el acasă șase litri de bere, locul doi și trei câte patru și, respectiv, doi litri de bere.
Sponsorii evenimentului au oferit și combustibil premianților: câte 30, 20 și 10 litri pentru locurile 1, 2 și 3.

Echipa "Vasieni"
Echipa „Vasieni”, deținătoarea locului doi

Mihai Bologan, unul din organizatorii Cupei, a spus pentru #diez că „pentru ca să faci parte din cea de-a unsprezecea ediție a Cupei IDEA va trebui „în primul rând să dea un like pe pagina de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutățile. În cel de-al doilea rând, trebuie să formeze o echipă de amatori. Noi (organizatorii) încurajăm echipele care reprezintă o organizație pentru că ne dorim că aceștia să formeze nuclee de jucători și să practice fotbalul nu doar în cadrul Cupei IDEA, dar și în afara ei, să se consolideze ca și echipă. În cel de-al treilea rând, dar nu și în cel din urmă, este nevoie de dorință, pentru că fiecare are posibilitate, dorință mai puțini.”

Susținătorii echipelor de fotbal
Susținătorii echipelor de fotbal

Întrebat de ce nu au fost prezente și echipele feminine la acest eveniment, el a spus că „poate e și corect faptul că nu sunt prezente echipele de fete, deși au fost invitate la ediția anterioară și chiar promovată invitația. Fotbalul este un joc un pic mai dur, iar fetele sunt mai vulnerabile la traume. Oricum, invitația este valabilă. Oricine va dori să înscrie în competiție o echipe de fete, va fi primit cu brațele deschise. Echipa va participa gratuit pentru prima dată și adversarii vor fi rugați să fie un pic mai atenți.”

Imagini din timpul jocului
Imagini din timpul jocului
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente