(video) Sagrada Familia va fi terminată în 2026

sagrada_size1
Foto: PC: es.gizmodo.com

După 131 de ani de când a fost pusă piatra de temelie, construcția catedralei Sagrada Familia, simbolul Barcelonei, se apropie de final.

Catedrala va fi terminată abia în anul 2026, însă Fundația Sagrada Familia a publicat deja animația cu acest proiect, pentru ca oamenii să vadă cum va arăta frumoasa construcție.

PC: dailymail.co.uk
PC: dailymail.co.uk

Construcția a început în anul 1882, iar arhitect a fost celebrul Antoni Gaudi. El a murit însă în anul 1926, după ce a fost lovit de un tramvai. Catedrala este încă în construcție, iar până acum este finalizată doar în proporție de 65%. În doar 13 ani totul va fi gata, adică după 144 de ani de la punerea pietrei de temelie, promite Fundația Sagrada Familia, citată de Daily Mail.

PC: dailymail.co.uk/
PC: dailymail.co.uk/

Deși este numită “catedrala”, construcția este în realitate o bazilică, așa cum a stabilit Papa Benedict al XVI-lea în anul 2010. Catedrala este sediul unui arhiepiscop, în timp ce bazilica este o biserică mai mare, cu drepturi sporite primite de la Papă. Sagrada Familia atrage anual aproximativ 3 milioane de vizitatori. Costul finalizării construcției se ridica la 25 de milioane de euro pe an.

article-2440014-1834419F00000578-412_964x760

Filmulețul arată proiectul fundației, combinând animația cu imagini filmate din elicopter.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente