De ce are nevoie Moldova de susținerea a 28 de ambasadori?

IMG_3162
Foto: 28 de ambasadori la masa de discuții, Guvernul RM PC: gov.md

Prim-ministrul Iurie Leancă s-a întâlnit astăzi, 2 octombrie, cu Ambasadorii Comitetului pentru Politică şi Securitate al Consiliului Uniunii Europene (COPS) la Chişinău.

Potrivit Prim-ministrului RM, beneficiul vizitei ambasadorilor europeni este văzut în:

#1. Vizita lor în această perioadă crucială pentru ţara noastră demonstrează sprijinul şi atitudinea extrem de importantă faţă de aspiraţiile sale europene. „Guvernul este determinat să urmeze agenda de integrare europeană în pofida provocărilor interne şi externe”, în acest sens, RM va continua reforma justiţiei şi consolidarea statului de drept, îmbunătăţirea mediului de afaceri, lupta cu corupţia şi asigurarea unei transparenţe mai mari al actului de guvernare.

#2. Moldova are nevoie de sprijinul UE şi al statelor membre pentru parafarea Acordului de Asociere în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius şi semnarea acestuia pe durata mandatului actualei Comisii Europene şi a Parlamentului European. Premierul a mai menţionat că la fel de importantă este şi avansarea Republicii Moldova spre etapa finală a dialogului privind regimul de vize.

#3. Comitetul pentru Politică şi Securitate al Consiliului Uniunii Europene constituie o verigă importantă a procesului decizional intern al UE în domeniul Politicii Externe şi de Securitate Comune a UE. Funcţiile cheie ale COPS includ monitorizarea evoluţiilor situaţiei internaţionale şi pregătirea abordării strategice a UE în context internaţional, inclusiv în situaţii de criză sau conflict. Toate deciziile privind contribuţia sau implicarea UE în procesul de reglementare transnistreană înainte de a fi adoptate de Consiliul Miniştrilor UE sunt discutate şi aprobate în cadrul reuniunilor COPS, se anunță într-un comunicat al Guvernului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente