Foreign Policy prezintă țările pline de păcate

6314716435_30f1131bb6
Foto: PC: Flickr, Strobist VN

În ce țară din lume se bea cel mai mult? Unde se află cei mai mulți leneși? Cine dintre noi are cea mai obeză populație? Care din țări fumează cel mai mult marijuana și care dintre ele preferă shopping-ul? Răspunsurile le afli mai jos.

PC: AFP, Koen Van Weel
PC: AFP, Koen Van Weel

# 1 Cea mai leneșă țară

Printre țările care fac parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, cea care lucrează cel mai puțin este Olanda. Fiecărui angajat, în mediu, îi revin 1381 ore pe an. Lideri la numărul orelor pe an sunt mexicanii. Lor le revin 2226 de ore. Francezii petrec cel mai mult timp pentru mâncare și somn. Ei în mediu dorm cu o oră mai mult decât toată lumea, în special față de coreeni care dorm cel mai puțin.

PC: AFP, Win McNamee
PC: AFP, Win McNamee

# 2 Cea mai orgolioasă țară

Statele Unite ale Americii este liderul la operații plastice și injecții cu botox. Numai în 2011 au fost executate 3,1 milioane de proceduri. Această cifră reprezintă 21% din numărul global. Ceea ce ține de rinoplastie, atunci avem alți lideri, Japonia și China sunt la egalitate, deși China are un număr mai mare – 51.680 proceduri sau aproximativ 11% din cifra globală.

PC: AFP, Fred Dufour
PC: AFP, Fred Dufour

# 3 Cea mai alcoolică țară

Uitați de Organizația Mondială a Sănății, deoarece Foreign Policy scrie că sud-coreenii beau cel mai mult alcool tare, aproximativ 24 de litri pe cap de locuitor, timp de un an. Pe insulele Cook, se bea cea mai multă bere182 de litri pe cap de locuitor. În Franța, și nu în Moldova, se bea cel mai mult de vin55 de litri pentru o persoană timp de un an.

PC: AFP, Brendan Smialowski
PC: AFP, Brendan Smialowski

# 4 Țara care face cel mai mult sex

Americanii cumpăra cele mai multe prezervative în fiecare an. Valoarea acestora ajunge la 430 de milioane de dolari. Vibratoarele, în schimb, ajung la un miliard de dolari. Cel mai mare producător american de jucării sexuale, raportează că cele mai multe vânzări pe cap de locuitor, sunt în statele cele mai puțin populate – Wyoming, Alaska și Dakota de Nord.

PC: AFP, Roslan Rahman
PC: AFP, Roslan Rahman

# 5 Cea mai ”norocoasă” țară

În Australia și Singapore se cheltuie cei mai mulți bani pe jocuri de noroc – 1.288 dolari și respectiv 1.174 de dolari pe cap de locuitor.

PC: AFP Getty Images North America, Marc Piscotti
PC: AFP Getty Images North America, Marc Piscotti

# 6 Cea mai drogată țară

Italienii, neo-zeelandezii, americanii și nigerienii sunt cei care fumează marijuana cel mai mult – aproximativ 14% din adulți. El Salvador este liderul la consumul de metanfetamină – aproximativ 3,3% din populatie. În Scoția, în 2011 a fost înregistrat recordul pentru consumul de cocaină – 2,4%.

PC: AFP, Getty Images North America, John Moore
PC: AFP, Getty Images North America, John Moore

# 7 Cea mai obeză țară

Indicele masei corporale de 30 sau mai mare este considerat deja un indicator de obezitate, iar în acest sens aproximativ trei sferturi dintre adultii din Samoa, o țară insulară din sudul Oceanului Pacific, sunt supraponderali. Dar statistica nu este îmbucurătoare nici în Europa. Cele mai multe calorii le consumă austriecii 3.800. În topul celor zece țări care consumă cea mai grasă mâncare, nouă sunt europene, iar SUA este pe locul doi.

PC: AFP, Toru Yamanaka
PC: AFP, Toru Yamanaka

# 8 Cea mai luxoasă țară

Japonezii se pare că știu cum să se distreze. Această țară cheltuiește cel mai mult pe distracții, asta din banii care rămân, după achitarea impozitelor – aproximativ 339 miliarde de dolari pe an. După Japonia în top urmează Statele Unite. China este țara care dimpotrivă, salvează cei mai mulți bani – lăsând la o parte mai mult de jumătate din PIB.

Sursa: inosmi.ru

Taguri: #marijuana#SUA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente