Peste 60 de pietoni au decedat în accidente de la începutul acestui an

primaIMG_88651
Foto: PC: jurnaluldeilfov.ro

De la începutul acestui an, în țară au avut loc 614 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 60 de persoane decedate și 611 traumatizate.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare a decis să demareze, la începutul acestei săptămîni, operațiunea de prevenire a tamponărilor de pietoni cu genericul „Pietonul”.

Acțiunea va dura pînă pe 12 septembrie și face parte din campania „Un copil informat – un copil protejat” care are scopul de a informa opinia publică despre importanța respectării Regulamentului Circulaţiei Rutiere, în special de către pietoni, dar și cultivarea unui comportament corect în rîndul minorilor şi altor categorii de participanţi la trafic.

De la începul campaniei, în țară au fost înregistrate 18 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în urma cărora 9 persoane au fost traumatizate și o persoană a decedat, iar 51 de pietoni au fost sancționați pentru nerespectarea regulilor de circulație. Cu regret, șoferii și pietonii continuă să încalce regulile de circulație și să-și pună viața în pericol.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente