6 sfaturi cum să ațipești mai bine

original
Foto: Află când este timpul perfect pentru a trage un pui de somn și cât trebuie să dureze acesta. PC: gawker.com

Experții spun că un pui de somn face bine creierului și performanței noastre la serviciu. Iată șase sfaturi de la specialiști pentru un pui de somn perfect în timpul zilei.

Secretul unui pui de somn în timpul zilei, este nu mai mult de 30 de minute. PC: idyllramblings.com
Secretul unui pui de somn în timpul zilei, este nu mai mult de 30 de minute. PC: idyllramblings.com

# Sfat 1 Încearcă să nu ațipești pentru mult timp, mai ales dacă este o zi lucrătoare și mai ai de mers la serviciu. Experții avertizează că atunci când somnul tău de la amiază durează mai mult, te vei trezi cu o stare de amețeală care va dura până la 30 de minute. De aceea mijlocul de aur, este un interval de 10 sau 20 de minute. La sfârșit de săptămână, atunci când vigilența este mai puțin importantă, ațipeala mai lungă este ok, dar încearcă să eviți, somnul care dureaza mai mult de o oră, pentru a nu interveni cu timpul dedicat odihnei creierului pe timp de noapte.

PC: itsavvy.com
Perioada ideală pentru un pui de somn este între orele 13:00 și 16:00. PC: fitsavvy.com

# Sfat 2 Evitați moțăelile care sunt prea aproape de noapte. Un pui de somn târziu ar putea interfera cu capacitatea ta de a te odihni cu adevărat noaptea. Cercetătorii nu sunt siguri care este momentul ideal pentru un somnuleț, dar cel mai probabil timpul ideal este între orele 13:00 și 16:00. În această perioadă ritmul corpului nostru circadian ne face mai somnoroși decât de obicei. (De-ar crede asta șeful tău sau profesorii de la universitate)

Poziția verticală este cea mai potrivită pentru un pui de somn perfect. PC: careerealism.com -
Poziția verticală este cea mai potrivită pentru un pui de somn perfect. PC: careerealism.com –

# Sfat 3 ”5 minute de’un ochi” se poate de organizat, oriunde te simți confortabil, fie asta în mașină parcată sau la birou sub scaun. Pentru unii, un loc linistit, întunecos poate fi suficient, dar pentru alții un loc în metrou sau avion funcționează perfect. Un sfat de la specialiști: poziția verticală sau cel puțin parțial verticală, este cea mai potrivită pentru o moțăială perfectă.

PC: alextcooks
Dacă suferi de insomnii nu e bine să moțăiești. PC: alextcooks

# Sfat 4 Moțăiala este cotraindicată celor care au parte de tulburări de somn ca insomnie sau apnee. Aceasta doar vă înrăutăți tulburările tale.

PC: mensfitness.com
O moțăială ca la carte nu ar trebui să aibă vise. PC: mensfitness.com

# Sfat 5 Visezi în timpul puiului de somn? Aceasta este un semn că somnul tău este perturbat. Visul apare doar la sfârșitul unui somn lung de aproximativ 90 de minute. Încearcă să dormi mai mult noaptea.

PC: foxnews.com
Puiul de somn nu-l va substitui pe cel din timpul nopții. PC: foxnews.com

# Sfat 6 În cele din urmă, nu utiliza puiul de somn pentru al substitui pe cel din timpul nopții. Într-o lume ideală în care toată lumea doarme numărul suficient de ore, moțăiala ar fi chiar contraindicată.

Sursa: blogs.wsj

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente