Cele mai importante şi populare ştiri de pe #diez din 6 septembrie 2013

#1. Harmasar: “Preluăm piesele din folclor și le personalizăm în stil metal haiducesc”

Echipa #diez vă prezintă o trupă din șase băieți îndrăzneți, care încearcă să schimbe melodiile deja existente în ceva caracteristic stilului lor. Să-i cunoaștem mai de-aproape.

#2. Vox despre consumul marijuanei în rândul tinerilor

Timp de 5 zile tinerii au răspuns la un chestionar lansat de #diez pentru a afla date despre consumul marijuanei de către tineri. Au răspuns 90 de persoane.

#3. Scandalul BEM continuă

Banca de Economii a fost privatizată de o întreprindere rusă. Până la acest moment, BEM era banca comercială în care satul avea acțiuni majoritare.

#4. George Teodorescu: ”Fii cel mai bun jucător de curling din Moldova”

George Teodorescu a fost unul din vorbitorii din 23 mai de la TEDxChisinau: Postcards from the future. A vorbit despre cum o persoană ar trebui să aibă abilitatea de a-și crea piața acolo unde trăiește.

#5. 23 de imagini de la Muzica acustică plajă – 3

Evenimentele la aer liber au farmecul lor, farmec care a fost surprins de #diez pentru a fi prezentat tuturor. Din păcate, pozele nu pot reda emoțiile trăite la auzul muzicii, motiv din care iți prezentăm și o secvență video.

#6. Modova s-a apărat de minune

Naționala Moldovei Under 21 a scăpat ușor în meciul de aseară împotriva adversarilor englezi. Rezultatul final 1-0.

#7. Schimbări pe Facebook: Poke, Embed, Recomandare, Trends și Albume comune

Inginerii de la Facebook lucrează pentru a face platforma cât mai interactivă și mai ușor de folosit, astfel de schimbări se întâmplă aproape zilnic. Echipa #diez îți prezintă ultimele 5 modificări de pe Facebook.

#8. Se negociază un nou program de colaborare dintre FMI și RM

Inițierea dialogului privind negocierea unui nou program de colaborare dintre Republica Moldova și FMI, a fost unul din subiectele discutate la întrevederea dintre Igor Corman și Armine Khachatryan, reprezentant al FMI.

#9. Vezi LIVE meciurile Moldovei și României

Naționalele tricolore au meciuri importante în această seară. Ca să nu le ratați #diez vă orientează spre cele mai importante adrese.

#10. Curs de formare pentru tineri în Germania

Tinerii sunt invitați să participe la cursul de formare Appetiser, iar data limită pentru aplicări este 24 noiembrie curent.