Harmasar: “Preluăm piesele din folclor și le personalizăm în stil metal haiducesc”

harmasar
Foto: Trupa Harmasar

Echipa #diez vă prezintă o trupă din șase băieți îndrăzneți, care încearcă să schimbe melodiile deja existente în ceva caracteristic stilului lor. Să-i cunoaștem mai de-aproape.

Trupa s-a format încă în luna noiembrie a anului trecut și are în componența sa șase membri, dintre care: solistul – Maxim Miller, toboșarul – Mircea Grosu, bass chitaristul – Ștefan Gîlcă, naistul – Pavel Ungureanu, chitaristul – Nicolae Radcicov și acordeonistul – Chiril Matei.

Nu avem melodii proprii, deocamdată, preluăm piesele din folclor și le personalizăm în stil metal haiducesc, ceea ce presupune adăugare de riff-uri și ritmuri de trash metal. De felul nostru suntem patrioți și iubim tradițiile poporului nostru. Ne pare bine că sunt oameni care împărtășesc această dragoste la fel ca și noi.

Chitară - Nicolae Radcicov și bass chitară - Ștefan Gîlcă.

Acum facem cover-uri și avem deja câteva melodii pregătite, cum ar fi: “Ciuleandra”, “Andrii Popa”, “Băsmăluța”, “Și așa-mi vine câteodată”. Pentru toate creăm un aranjament unic în stilul pe care îl abordăm.

Pe parcursul acestui an am participat la Festivalul Teatrului Social, la Barbeque Fest, la Teatrul Spălătorie și în rest deja chestii organizate de noi. Pe 7 septembrie susținem un concert la Albion și suntem în toiul repetițiilor, fiindcă vrem să fim bine pregătiți pentru eveniment.

1232498_196061617232762_2091122382_n

Chiar dacă acum lucrăm mai mult cu piese preluate, avem și câteva schițe proprii de melodii care ar mai trebui cizelate până le lansăm. Din păcate, nu prea avem timp pentru aceasta.

Ce ține de viitor, în prim-plan avem participarea la Festivalul Gustar 2014. Anul acesta am fost acolo ca simpli vizitatori și am hotărât că la anul neapărat trebuie să participăm ca trupă.

Trupa "Harmasar" la repetiții.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente