O profesoară din cadrul Universităţii de Stat din Cahul, în vârstă de 38 de ani, ar fi cerut 500 de lei de la un student pentru susţinerea cu succes a unei restanţe la obiectul „contabilitate”.

În urma acțiunilor întreprinse de CNA profesoara a fost reținută în flagrant în centrul orașului Cahul, în spatele Policlinicii din localitate, după primirea sumei de 500 de lei de la studentul său. În timpul reținerii, femeia a încercat să scape de bani, aruncându-i împreună cu cheile de la apartament, însă, ulterior, aceștia au fost recuperați de ofițerii CNA.

Pe faptul dat a fost pornită o cauza penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată, bănuita riscă de la 3 la 7 ani privațiune de libertate, cu amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

În cadrul prezentei cauze penale se investighează şi alte cazuri de corupere cu stabilirea complicității altor persoane.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către procurorii anticorupție.