Cât de independent te simți de Ziua Independenței RM?

DSCN3665
Foto: Daniela Florea

#diez a întrebat cetățenii Republicii Moldova cât de independenți se simt. Vedeți mai jos care au fost răspunsurile lor.

DSCN3659
Ștefan despre independența RM

Ștefan: ”În primul rând, cu Armata 14 aflată pe teritoriul suveran al statului național nu te poți simți niciodată independent în Republica Moldova. În al doilea rând, avem atâtea probleme încât numai de sărbătorirea independenței nu ne arde. În al treilea rând, aparținem unui stat mai mare- România.”

DSCN3665
Daniela Florea este independentă

Daniela: ”În măsura în care societatea noastră tinde să se afirme pe arena internațională, să-și indentifice cu exactitate principiile politice dar și cele cultural-sociale, afirmarea independenței RM este absolut necesară.”

 

DSCN3663
Stanislav Cebanciuc e mândru că trăiește în Republica Moldova

Sergiu: ”Sunt foarte mândru că avem și noi o sărbătoare și simțim cu adevărat că suntem un neam, că suntem în țara noastră, avem anumite tradiții care ne sunt caracteristice doar nouă. Mă simt mândru ca și cetățean pentru că astăzi sunt prezent aici și văd cât de mult evoluează cultura la noi în țara.”

 

DSCN3664
Nicolae vrea ca și urmașii noștri să se simtă la fel de liberi

Nicolae: ”Mă simt la fel ca toată lumea. Dacă e să privim în urmă, trebuie să atragem atenție la toate momentele prin care a trecut poporul nostru. Ținând cont de perioada totalitaristă din trecut este clar că acum suntem mai independenți. Avem un stat, avem un neam, avem o limbă. Eu mă simt acasă. Aș vrea ca și urmașii noștri să se simtă liberi. La moment ne rămâne să lucrăm mai mult pentru a păstra acest sentiment.”

DSCN3669
Doamna Silvia despre primele clipe de independență

Silvia: ”Mă simt fericită că suntem astăzi prezenți aici. Pentru prima dată când am sărbătorit Ziua Independenții eram împreună cu soțul meu cu lumânările în mână, rugându-ne să devenim independenți. Astăzi îmi pare rău că suntem atât de puțini. Cu mult mai puțini decât pe data de 9 mai- atunci băncile din parcuri nu aveau un loc liber.”

Ziua Independenței este ziua națională a Moldovei, în care se sărbătorește adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică în 1991. Ziua Independenței este celebrată pe 27 august, în fiecare an.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente