Cozi kilometrice la frontieră în drum spre mare

1236042_695134207168281_1923565623_n
Foto: Cozi la vama Palanca PC: Katya Gamurar/ Facebook

Cozi de câţiva kilometri s-au format, azi dimineață, la punctul de trecere al frontierei Palanca, potrivit persoanelor care stau blocate la intrarea în vamă.

(Update 14.00)  Serviciul Vamal ne informează că situaţia la punctele de trecere Palanca şi Tudora, către orele 13-00, s-a redresat, numărul autoturismelor pe pista de ieşire din ţară fiind redusă esenţial, la moment neatestîndu-se cozi.

Însă camerele care filmează la intrarea în vama Tudora ne arată un arat tablou. Cozile se întând pe o porțiunea lungă de drum. Iată dovada:

Snapshot de pe camera de la intrarea în postul vamal Tudora dinspre R. Moldova
Snapshot de pe camera de la intrarea în postul vamal Tudora dinspre R. Moldova

Totodată, Serviciul Vamal menționează că pe partea ucraineană fluxul de autoturisme continuă să fie încă destul de ridicat.

(Update 11.20) La posturile vamale situate la frontiera moldo-ucraineană Palanca și Tudora au sporit esențial numărul mijloacelor de transport. Aceasta se datorează faptului, că în ajunul sărbătorilor naţionale au fost stabilte mai multe zile de odihnă și o mare parte din cetăţenii Republicii Moldova nu ratează ocazia de a merge pe litoralul Mării Negre.

Deobicei cozile se formează din motivul că la vama din Ucraina, există doar o singură pistă de trecere, spre deosebire de vama moldovenească, unde sunt patru piste de trecere a transportului.

Potrivit Serviciul Vamal, numărul mijloacelor de transport a crescut de 3 ori la vama Tudora și Palanca. „Ținem să menționăm, că la moment se lucrează în regim sporit pe ambele direcții cît la ieșire din țară atît și la intrare. În acest context comunicăm, că conducerea Serviciului Vamal a dispus suplinirea numărului colaboratorilor în posturile vamale de frontieră în vedeeera eficentizării și flidizării traficului de călători”, au declarat cei de la Serviciul Vamal.

Vama Palanca în această dimineață  PC: Dumitru Munteanu/Facebook
Vama Palanca în această dimineață PC: Dumitru Munteanu/Facebook
"Capătul nu se vede" la Vama Palanca.  PC: Dumitru Munteanu/Facebook
„Capătul nu se vede” la Vama Palanca. PC: Dumitru Munteanu/Facebook
Vama Palanca PC: Katya Gamurar
Vama Palanca PC: Katya Gamurar
Vama Palanca PC: Katya Gamurar
Vama Palanca PC: Katya Gamurar
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente