Câte 4000 de lei pentru rechizitele fiecărui copil orfan

Boring lesson
Foto: Copiii vor vizita și Grădina Zoologică PC: brocku.ca

Plicurile cu bani le vor fi inmânate de către primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă. Anunțul a fost făcut de către Direcția municipală pentru protecţia drepturilor copilului.

Înmânarea banilor va avea loc marți,  20 august. Copiii orfani şi cei rămaşi fără ocrotire părintească, aflaţi sub ocrotirea Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului, şi care vor merge la 1 septembrie în clasa I, vor primi din partea Primăriei municipiului Chişinău câte 4 mii de lei pentru procurarea hainelor şi rechizitelor şcolare necesare.

După întâlnirea, copii împreună cu tutorii lor se vor deplasa spre „Grădina Zoologică”, unde vor avea parte de o excursie şi dulciuri.

În prezent în evidenţa Direcţiei municipale pentru protecţia drepturilor copilului sunt 1554 copii rămaşi fără ocrotire părintească, dintre care 743 sunt ocrotiţi prin tutelă/curatelă. 431 dintre copiii cu statut de copii orfani primesc îndemnizaţii lunare de la stat în mărime de 600 lei. La finele fiecărui an şcolar copiii orfani absolvenţi ai claselor a IX-a şi a XII-a primesc din Fondul municipal de susţinere socială a populaţiei, ajutor material în sumă de 3 mii şi, respectiv, 4 mii de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente