Inaugurarea blocurilor din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu”

BLOCURI LOCATIVE
Foto: Blocuri locative din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu"

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, în colaborare cu SRL „Dansicons”, a inaugurat un grup de blocuri locative din Complexul rezidenţial „Nicolae Testemiţanu”.

Acum au fost finisate primele 8 blocuri locative din tranşele 1, 2, 3. În continuare se desfăşoară lucrări la blocurile din tranşele 4, 5, 6 şi 7, iar la finele proiectului vor fi asigurate cu spaţiu locativ circa 1000 de familii, dintre care 40% constituie familiile lucrătorilor medicali, reprezentanţi ai mai multor instituţii: USMF „Nicolae Testemiţanu”, Ministerul Sănătăţii, Direcţia Sănătate a Primăriei municipiului Chişinău, instituţii de cercetări ştiinţifice şi medico-sanitare publice etc.

Primarul general Dorin Chirtoacă, prezent la eveniment, a apreciat faptul că primele blocuri au fost date în exploatare mai degrabă decât se preconiza. „Blocurile trebuiau să fie gata abia în luna noiembrie sau decembrie 2013, dar Dansicons a făcut așa că familiile să se poată caza mai devreme”, a subliniat edilul capitalei.

La eveniment a participat și ex-prim-ministrul Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat. Oficialul a remarcat că acest proiect face parte dintr-un parteneriat frumos și le-a dorit fericire locatarilor în noile lor case.

Construcția blocurilor care au fost date în exploatare în acesta sfârșit de săptămână, a durat 2 ani și s-a finalizat cu câteva luni mai degrabă decât termenul stabilit inițial.

Sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente