Vedetele ne îndeamnă să adoptăm câini și pisici fără stăpân

collage
Foto: Fotograful Roman Rîbaliov, Nicu Țarnă (Gândul Mâței), MC Guță și tînărul regizor Mircea Bobină

Comunitatea Protecția Animalelor în Moldova promovează pe pagina lor de facebook animăluțele care s-au născut în stradă, au avut norocul să fie gasite iar acum încearcă sa își găsească un stăpân iubitor prin intermediul internetului.

IMG_9184
O piscuță drăgălașă este în așteptarea unui stăpân grijuliu

„Scopul proiectului este de a sensibiliza opinia publică față de problema maidanezilor în Chișinău și de a promova adopția, de a avea o atitudine civică față de animalele străzii, de a le îngriji și de a le lua acasă dacă avem această posibilitate. Încercăm să luăm atitudine prin diferite metode pentru sensibilizarea opiniei publice în cadrul acestui proiect. Anterior am mai organizat două marșuri pentru drepturile și protecția animalelor, două proteste la primărie, foarte multe scrisori la Autosalubritate. Dar din păcate administrația este tăcută în acest sens și nu este receptivă deloc, nu este interesată și nu suntem bine primiți practic nicăieri” ne-a recunoscut reprezentatul acestui grup Vitalie Popov.

O pisică de un alb imaculat își așteaptă stăpânul
O pisică de un alb imaculat își așteaptă stăpânul

Totodată, mai multe vedete dar și persoane publice s-au arătat solidari față de această acțiune. „Circa 20 de vedete și peroane publice sau implicat în momentul de față în acest proiect. Impactul acestora nu este măsurabil, dar este cert că tot mai multe persoane adoptă câini și pisici de pa pagina noastră de Facebook, unde publicăm aceste poze și anunțuri despre animaluțele găsite în stradă” ne-a relatat Vitalie Popov.

collage3
Regizorul Serge Zanoagă și interpretele Stela Boțan, Cătălina Rusu și Gloria Gorceac

În cadrul unei sesiuni foto acestea ne-au declarat că sau alăturat campaniei inițiate de Comunitatea Protecția Animalelor în Moldova în speranța că vor putea ajuta la creșterea șanselor acestora de a fi adoptate.

collage1
Pașa Parfenii, Geta Burlacu, Andrei Bolocan și Gloria Gorceag

Interpreta Cezara, care de curând a devenit mămică s-a alăturat și ea campaniei. Cântăreața a fost de acord să facă o ședință foto alături de câteva animăluțe pentru a sensibiliza opinia publică.

cezara

Aceasta ne-a declarat că susține cauza dată pentru că îi plac foarte mult animalele și nu suportă atunci când pe cineva își bate joc de ele. „Eu sunt foarte sensibilă la acest gen de tratament inuman față de animale și nu numai. Am avut și eu un animal acasă dar din păcate nu-l mai am pentru că am născut nu demult și nu se permite un timp să ai animal în casă. Am avut un motan foarte frumos, se numește Titi și e de rasă Tibu. L-am dat pe o perioadă și nu știu dacă va reveni în familie. A fost alături de mine 10 ani, este dintr-o rasă foarte frumoasă și seamănă cu un tigrișor micuț cu ochi senin albaștri, care sunt o raritate la această rasă de motani. Îi duc dorul. Dacă s-ar pune pune problema să-mi iau un câine sau o pisică cu siguranță nu mi-aș cumpăra unul. Din păcate sunt foarte mulți care își caută un stăpân. Dacă aș avea suma necesară de bani, aș face și un adăpost pentru animale” ne-a mărturisit proaspăta mămică.

Artur Gurău, fondatorul agenției digitale Granat, s-a alăturat și el campaniei de sensibilizare a opiniei publice prvin adopația animalelor.

collage8
Artur Gurau alături de câinele căruia i-a dat numele Lucky

„Am acceptat să particip în campanie pentru că mie îmi plac foarte mult animalele. Dacă aș avea posibilitatea aș ajuta animalele. Anterior am avut și pisici și un câine, doar că acum trăiesc la apartament și nu-mi permit acest lucru. Totuși, cred că locul lor este la casă pe pământ, unde acestea ar putea să se plimbe și să se joace cu alte animale când doresc ele, dar să nu stea închise în apartament ca într-o cutie. Pentru mine nu contează să fie acesta de rasă sau vagabond. Mi-aș dori foarte mult să adopt un câine atunci când o sa locuiesc la casă pe pământ”ne-a declarat Artur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente