(foto) Ghana și Macedonia tot mai aproape de Moldova

(foto) Ghana și Macedonia tot mai aproape de Moldova
Foto: În acest week-end ”Global Village” a adus 13 țări mai aproape de Moldova. Tinerii din AIESEC Chişinău au dansat și au făcut prezentări pentru curioșii veniți la mallDova.

În acest week-end ”Global Village” a adus 13 țări mai aproape de Moldova. Tinerii din AIESEC Chişinău au dansat și au făcut prezentări pentru curioșii veniți la mallDova.

15 tineri din 13 ţări au adus culturile lor mai aproape de moldovenii curioși adunați la mallDova pentru cea de-a VI-a ediție Global Village. Timp de aproximativ trei ore ai reușit să călătorești în: Portugalia, Letonia, Singapore, China, Columbia, Macedonia, Slovacia, Turcia, Azerbaidjan, Ghana, Cehia, Finlanda și Mexic. Participanții au adus tot felul de gustoșenii, vederi interesante, s-au îmbrăcat în costume și au povestit despre istoria țărilor. Nici unul dintre ei nu s-a sinchisit și au adus cu ei și puțină tărie, bere din Praga și lichior din Budapesta, care în scurt timp a devenit foarte populară. Voluntarii din Turcia s-au îmbrăcat în costume tradiționale. Aceștia au fost originali și la capitolul dans, demonstrându-le tuturor că un costum popular se poate asorta cu o pereche de converși comozi. Reprezentantul Azerbaidjanului s-a simțit probabil cel mai special, deoarece tot mall-ul i-a cântat ”la mulți ani!”.

collage global 2
(stânga-dreapta) Doru, Perica și Samuel, membri AIESEC

Doru Curoșu, coordonatorul evenimentului a povestit pentru #diez că cea mai mare provocare în organizarea evenimentului este pregătirea voluntarilor. Oaspeților de peste hotare de obicei le este rușine să danseze sau să pregătească o prezentare în mall, în văzul tuturor. Doru ne-a spus că următorul eveniment de acest gen va fi organizat deja mai aproape de sezonul rece.

Perica Petrovic din Macedonia a venit în Moldova pentru a preda în cadrul tabere de vară „Summer Box”, organizat de AIESEC Chișinău. În cadrul acestuia ei desfășoară activități în taberele de vară pentru copii și se familiarizează cu specificul țării noastre. Acesta a declarat pentru #diez că experiența din această vară a fost una destul de interesantă. Perica mai are un an de facultate, după care urmează să plece undeva peste hotare să-și continue studiile. L-am întrebat pe Perica unde preferă tinerii din Macedonia să plece peste hotare, acesta a spus că cei mai mulți pleacă în Germania, Franța, Elveția și Marea Britanie.

Samuel Afadu din Ghana va rămâne în Moldova pentru mai mult timp. Acesta va face parte din echipa coordonatoare AIESEC Chisinau. Samuel a povestit pentru #diez că a terminat licenta si că nu știe exact ce urmează după un an în Moldova, dar că are rădăcini foarte puternice acasă, în Ghana, unde probabil se va întoarce.

IMG_0332
Voluntarii din jurul lumii erau gata să întâmpine oaspeții.
IMG_0330
Cei mici s-au făcut comozi în primele rânduri.
IMG_0292
Cei care au venit la mall s-au arătat foarte interesați de cultura țărilor prezente la Global Village.
IMG_0444
Membrii AIESEC au dansat energic pentru toți cei adunați la Global Village.
IMG_0370
Doru Curoșu și Doga Zeren, voluntar din Turcia la Global Village.
IMG_0337
Moldova de asemenea a fost printre țările participante. Fetele s-au îmbrăcat cu ii și au avut vin tradițional pe masă.
IMG_0464
Rândul a ajuns și la Jakub Nedbal din Cehia să prezinte țara lui.
IMG_0467
Pentru Murad Zamanov din Azerbaidjan Global Village a fost un eveniment mai special. Tot mall-ul i-a cântat ”la mulți ani!”.
IMG_0503
Samuel din Ghana a fost foarte solicitat pentru poze.
collage turkey
Hatice Kucukaycan din Turcia ne-a arătat cum se dansează tradițional în converși.
collage global
Oamenii din mall priveau curioși de la balcoane evenimentul Global Village.
Taguri: #chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente