Fondul Monetar Internațional – rugat să plece din Ungaria

orbanfmi
Foto: Ungaria trebuie să achite creditul luat de la FMI până la finele lunii septembrie. Colaj: #diez

Fondul Monetar Internațional ar putea să plece din Ungaria. Acest anunț a fost făcut drept reacție la o scrisoare a Băncii Centrale din Ungaria.

Reprezentantul Băncii Centrale din Ungaria scris o scrisoare directorului Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, rugând ca sediul FMI în Ungaria să fie închis, așa cum nu mai există necesitatea de a menține reprezentanța FMI în Budapesta.

Reprezentantul oficial al FMI a declarat că termenul de aflare în Ungaria a reprezentantului directorului FMI în Ungaria, Irina Ivașenco, expiră în luna august și conducerea refuză să numească o altă persoană în locul ei.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, și-a exprimat deseori nemulțumirile față de rapoartele și acțiunile Uniunii Europene. El este cunoscut și pentru deciziile neobișnuite în soluționarea problemelor economice.

Ungaria a împrumutat de la Fondul Monetar Internațional mai mult de 15 mlrd de dolari încă de la începutul crizei economice. Stingerea creditului trebuie efectuată până la finele lunii septembrie.

Mulți cataloghează această rugăminte a guvernului ungar drept una politică. Anul viitor vor avea loc alegerile parlamentare în acest stat.

Taguri: ##diez#Ungaria
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente