Moldova, România și Bulgaria vor oferi un circuit turistic comun

collage
Foto: Tursim activ în Moldova-România-Bulgaria

Firme de turism din Bulgaria, România şi Republica Moldova au inclus în oferta lor un nou circuit destinat mai ales europenilor, dar şi cetăţenilor din fostele republici sovietice.

Turul are o durată de opt zile, şapte nopţi, şi include o gamă variată de activităţi şi atracţii. Turiştii vor avea ocazia să viziteze mănăstiri construite în stâncă, crame, staţiuni de relaxare, case de vacanţă pentru turismul rural, precum şi plaje însorite şi peisaje de poveste în Delta Dunării, a relatat luni site-ul de ştiri bulgar Novinite.

Traseul ar urma să înceapă la Chişinău, în Republica Moldova, mânăstirea Orheiul Vechi şi oraşul Cahul, apoi staţiunea Eforie Nord din Români şi apoi urmând staţiunile bulgare de la Marea Neagră Albena şi Balcic. Preţul va varia în funcţie de tipul de pachet, ce va putea accentua fie latura religioasă, culturală sau de relaxare.

Orheiul Vechi - prinicapala atracție de pe teritoriul Republicii Moldova PC: orhei.net
Orheiul Vechi – prima și prinicapala atracție de pe teritoriul Republicii Moldova PC: orhei.net

Gabriel Mărgineanu, președintele Asociaţiei Patronale a Industriei Turismului, recunoaşte că turul, care va însuma câteva sute de kilometri, pare obositor, însă asigură că astfel de călătorii sunt atractive pentru turişti. Cu toate acestea, tour-operatorii se tem că infrastructura deficitară a drumurilor din Republica Moldova şi Bulgaria reprezintă un minus, scrie Novinite.

Eforie Nord, România PC: cmbtravel.ro
Eforie Nord, România – un punct din traseul celor trei state PC: cmbtravel.ro

Pe de altă parte, fostul ministru român al turismului Cristian Petrescu a subliniat că noua rută turistică este primul proiect ce va stimula cooperarea şi nu competiţia pe plan turistic între cele trei ţări. ‘Cred că toată lumea a fost deja în Spania, Italia şi Franţa. A venit vremea să vină în România, Republica Moldova şi Bulgaria’, a subliniat el, potrivit sursei citate.

Albena, Bulgaria nul din punctele destinației  PC: vacanteinalbena.ro
Albena, Bulgaria  PC: vacanteinalbena.ro

Ruta turistică este implementată în cadrul unui proiect al Uniunii Europene menit să creeze un parteneriat strategic în vederea dezvoltării sustenabile a regiunii Mării Negre prin fructificarea potenţialului său turistic.

Bâlcic, Bulgaria PC: wikipedia.org
Bâlcic, Bulgaria – un alt punct de atracție din Bulgaria PC: wikipedia.org
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente