Cinci studii noi despre divorț

weddingcake
Foto: Divorțul în Irlanda a fost permis abia în 1996. Malta este cea mai recentă țară care a permis divorțul în 2011. PC: mamashealth.com

În lume există două țări, cu excepția celor musulmane, unde divorțul rămâne interzis: Filipine și Vaticanul. Ce alte lucruri nu le știai despre divorț, află în continuare.

slide_271970_1929204_free
Treburile casnice făcute împreună cresc rata divorțului cu 50%. PC: Shutterstock

# 1 Spălatul, călcatul, vasele și gunoiul te aduc mai aproape de divorț

Potrivit unui studiu norvegian publicat în luna august 2012, rata divorțului în rândul cuplurilor care împart treburile casnice este cu aproximativ 50 % mai mare decât pentru cele în care soția se ocupă de tot. Oare asta ar însemna că partenerii nu ar trebui să mai gătească, spele rufele împreună? Nu neapărat. Cercetătorii spun că rata divorțului este mai mare deoarece asupra cuplurilor au început să influențeze tot mai mult valorile și atitudinile „moderne”.

slide_271970_1929270_free
Femeile au divorțul în ADN. PC: Alamy

# 2 Femeile au divorțul în ADN

În februarie 2012, oamenii de știință suedezi au lansat un studiu care sugerează că o anumită genă din ADN ar putea explica de ce unele femei nu au timp de relații sau nu au dorința să se căsătorească. Cercetătorii au descoperit că femeile care aveau o variație a genei receptorului oxitocinei cunoscut sub numele de ”A-alele” au o mai mică dorință de a se căsători din cauza dificultății de ”unire” cu alte persoane.

slide_271970_1929460_free
Tata și mama soacră ar putea aduce divorțul la tine în casă. PC:Shutterstock

# 3 Există prietenia cu mama soacră?

În noiembrie 2012, un studiu longitudinal de 26 de ani, lansat de Universitatea din Michigan a constatat că, atunci când un soț are o relație strânsă cu părinții soției sale, riscul cuplului de divorț a scăzut cu 20%. Pe de altă parte, atunci când soția are o relație strânsă cu părinții soțului, riscul cuplului de divorț crește cu 20%. De unde diferenta? Cercetătoarea Terry Orbuch a declarat pentru Wall Street Journal că multe neveste văd în socri niște invadatori ai spațiului și relațiilor personale, în timp ce bărbații au tendința de a lua socrii ca pe ceva mai puțin personal.

slide_271970_1929383_free
Bărbații care înșeală sunt mai predispuși spre atac de cord. PC: Shutterstock

# 4 Soții care înșeală au inima mai slabă

Potrivit unui studiu lansat în mai 2012 de Universitatea din Florența, „moarte subită” este mai frecventă atunci când un om se angajează în relații sexuale în afara mariajului. Cercetătorii au descoperit că infidelitatea în afară a fost asociată cu „un risc mai mare de incidente cardiovasculare majore,” inclusiv atacuri de cord fatale.

slide_271970_1925592_free
Concubinajul te poate scăpa de divorț. PC: Alamy

# 5 Concubinajul îți aduce 15 ani de mariaj fericit

Viața împreună înainte de căsătorie nu mai prezice divorțul, potrivit unui studiu, lansat de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, la începutul anului 2012. Sondajul a implicat 22.000 de bărbați și femei, care au locuit împreună înainte de nuntă. Relațiile lor cu actele în regulă, au durat în mediu 15 ani. Cât despre cei care au locuit împreună dar nu s-au logodit, relația lor în concubinaj a durat în mediu 10 ani.

Sursa: huffingtonpost.com

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente