Afacere cu maşini dirijată de după gratii

penitenciar-inchisoare-2

Un deţinut şi soţia acestuia vor compărea în faţa instanţei de judecată sub acuzaţia de escrocherie săvîrşită în proporţii considerabile.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale ne informează că în ianuarie curent, un deţinut al Penitenciarului nr.6 din Soroca prin înţelegere prealabilă cu soţia sa au păcălit un locuitor al capitalei printr-un anunţ postat pe un site de publicitate. Potrivit anunţului, aceştia comercializau un autoturism de model ”Hyundai i30” contra sumei de 8 mii de euro. Pentru a cîştiga încrederea victimei, soţii au încheiat cu acesta un contract de prestare a serviciilor de import a automobilului respectiv, însuşind de la acesta 2000 de dolari şi 500 de euro. În realitate însă, inculpaţii nu aveau nici intenţia, dar nici posibilitatea executării obligaţiei asumate.

Bărbatul şi-a dat seama că ceva este în neregulă abia peste trei săptămîni, cînd falşii vînzători au dispărut cu tot cu bani, iar la apeluri telefonice nu mai răspundeau.

Potrivit procurorilor toate discuţiile telefonice cu potenţialii cumpărători erau purtate de după gratii de deţinut, iar la întîlniri mergea soţia acestuia, care la acel moment era însărcinată, iar anterior a fost judecată pentru infracţiuni similare.

Deţinutul a reuşit să ascundă mult timp telefonul mobil pe care îl folosea la înşelăciuni, deşi s-au făcut controale periodice în celule. Acesta este membru al organizaţiei criminale “Makena” şi era închis în penitenciar pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care şantaj, jaf şi tîlhărie.

Procuratura Buiucani a finalizat recent această cauză penală şi a expediat-o spre examinare Judecătoriei din sector.

Taguri: #INCHISOARE
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente