Ele sunt elevele care au obținut 10 pe linie la BAC

poza main
Foto: Victoria Iachim, Cezara-Elena, Nicoleta Nichifor, Cătălina Ciubotaru

Cunoaște cele mai sârguincioase eleve din țară, care au obținut 10 pe linie la Bacalaureat și care au dovedit că pot trece fără probleme de examenul maturității.

Victoria Iachim – Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”

Proaspăta absolventă recunoaște că este posibil să iei examenele cu 10 pe linie doar dacă depui foarte mult efort. Rezultatele bune le-a obținut datorită muncii sale. Fiind o fire autodidactică, îi place să ajungă singură la rezultate. Victoria vrea să urmeze facultatea de medicină din țară. Aici puteți citi interviul acordat de Victoria Iachim pentru #diez.

PC: #diez
Victoria vrea la Universitatea de Medicină PC: #diez

Cezara-Elena Polișca – Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes”

A participat la patru olimpiade republicane, unde a luat locuri premiante, astfel a fost scutită de susținirea examenelor cu 10 pe linie din oficiu. Deşi are rezultate excelente la învăţătură, Cezara nu intenţionează să părăsească Moldova. În momentul de față ea se pregăteşte de admiterea la facultatea de drept.

429595_291950940859527_447196694_n
Unica elevă din generaţia 2013 care nu a participat la sesiunea de Bacalaureat PC: Facebook.com/Polisca Cezara-Elena

Nicoleta Nichifor – Liceul Academic Roman-Englez “Mircea Eliade”

Potrivit protv.md, absolventa a câștigat anterior burse în Germania, Franța, iar clasa a XI – a făcut-o în Statele Unite ale Americii. Din acest motiv vorbește la perfecție patru limbi straine: franceza, engleza, germana și rusa. Nicoleta a declarat postului de televiziune că își va face studiile în străinătate, fiind deja înscrisă la o facultate dar promite că se va întoarce după câțiva ani.

Nicoleta Nichifor, absolventă programul FLEX PC: facebook
Nicoleta Nichifor, absolventă programul FLEX PC: facebook

Cătălina Ciubotaru – Liceul Teoretic „Cotova”, raionul Drochia

Cătălina este unica elevă cu zece pe linie din afara Capitalei. Eleva a susținut doar trei din cele patru examene. La limba română a fost apreciată cu zece din oficiu, pentru că a luat diplomă de gradul trei la olimpiada republicană. Eleva își dorește să devină medic, iar pentru asta se pregătește de adimitere la Universitatea de Stat de Medicina și Farmacie Nicolae. Testemiteanu. Un interviu mai amplu cu Cătălina acordat pentru #diez puteți citi aici.

PC: #diez
Cătălina, unica elevă cu 10 pe linie la BAC din afara capitalei. PC: #diez

În cadrul sesiunii de bacalaureat din 2013 au participat 27 715 elevi. Din numărul total de candidați, au promovat examenele 16 30 candidați. Astfel procentul prealabil de promovabilitate este de 58%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente