Chişinău Youth Orchestra revine la sfârşit de august

Scuarul Catedralei Mitropolitane. Chisinau. august 2012
Foto: Scuarul Catedralei Mitropolitane. Chisinau. august 2012

Orchestra va evolua în perioada 17-18 august în Scuarul Catedralei şi la Sala cu Orgă.

Mai e o lună pînă la startul noii ediții ai proiectului Chișinău Youth Orchestra, care implică cca 70 de tineri entuziaști din moldova istorică (Chișinău, Iași, Suceava, etc.), studenți ai liceelor de profil muzical (Ciprian Porumbescu, S.Rahmaninov), Colegiul de Muzică ”Șt.Neaga”, Colegiul de Artă ”Octav Băncilă”, Universitatea de Arte G.Musicescu, G.Enescu, Gh.Dima, Universitatea de Muzică București, Wien Kunst Universitat, Conservatorul din Moscova, Kiev, St.Petersburg, Turku, Royal Academy of Music in London, etc.,

Toți dornici de a promova în țara natală muzică de calitate. Astfel vom putea lua parte la concertele organizate în orașele Bălți, Chișinău, Sinaia, București, în mari săli de concert, cît și Open-Air. Tinerii Dirijori Gabriel Bebeșelea și Andriano Marian, împreună cu d-l dirijor Mihail Secichin, propun un program interesant, accesibil publicului larg din R.Moldova si România, spre îndemn de apropiere a populației autohtone de arta frumosului, muzica veritabilă. Astfel vom putea audia muzică din repertoriul clasic a lui Felix Mendelsohn-Bartolody, P.I.Ceaikovski, cît și compoziții în primă audiție ai tinerilor compozitori.

Toți cei însetați de muzică bună sunt așteptați la finele lunii august pentru a se delecta cu frumosul exprimat prin muzica tinerilor instrumentiști ai CYO și Soliștii de răsunet național și internațional – Ilian Gîrneț la vioară și Livyka Știrbu-Sokolov – pian cu următorul program:

16 august: Bălți, Palatul Municipal de Cultură
17 august: Chișinău, Scuarul Catedralei
18 august: Chișinău, Sala cu Orgă
20 august: Sinaia, România – Sala Casino
21 august: București, România – Ateneul Român
Program:
Felix Mendelssohn – Dublu concert pentru vioară, pian și orchestră în Re minor
Piotr Ceaikovski – Simfonia nr. 5 în Mi minor, op. 64, etc.

Detalii la: Chisinau Youth Orchestra

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente