La sfârșit de iunie facem de toate

wallpaper-1823262
Foto: Să ne detașam de toate! Să fim liberi în această duminică! PC: fabthemes.com

Ultima zi a lui iunie nu ne lasă să lenevim. Ieșim din casă să ne bucurăm de fiecare clipă.

Această vară devine din ce în ce mai fierbinte. Nu canicula este de vină, ci diversele evenimente care se vor desfășura în capitală. Întărim logica găsind culorile identice de pe cubulețul lui Rubik, relaxăm mintea ascultând note muzicale la pian, ne descălțăm și ascultăm poezii, îmbrăcăm portul popular și jucăm teatru în PMAN. Acesta va fi programul pentru ultima duminică a lui iunie.

 

#1 Rubik’s Randezvous

Nu doar șahmatul dar și cubul lui Rubik este considerat o unealtă pentru dezvoltarea gândirii logice și cu pași înainte. prima întâlnire a iubitorilor de rezolvare a cubulețelor se va da azi, 30 Iunie, ora 12:00, pe str. Armeanască 42, la Bilblioteca Publică de Drept, filiala „B.P. Hadeu”. Puteți lua și cubulețele de acasă.

https://www.facebook.com/events/209422855875829/

 

#2 Festivalul muzicii pianistice

Clapele pianului vor suna și azi melodios. Începând cu ora 19:00, în Sala cu Orgă vor evolua elevii și absolvenții liceelor de muzică din Chișinău.

 

#3 Clubul poeților desculți

Albionul va găzdui începând cu ora 20: 00 o seară de artă „fără încălțăminte”. Le va fi recitată poezia a 13 poeți care s-au afirmat pentru prima în anul 2013. Îi vom descoperi pe Alexandra Bobu, Ana-Mihaela Nuţa, Artiom Oleacu, Denis Chirtoacă, Dumitru Galupa, Ioana Isac, Ion Coșeru, Lungu Ion, Iseulde Lange, Mihai Pociumban, Pelin Arditi, Ronin Terrente, Valeriu Țuțuianu.
Cele 13 poezii vor fi recitate de actori. La eveniment vor fi prezenți pictorii și ceilalți membri ai clubului.

https://www.facebook.com/events/623564014322332/?ref=14

 

#4 IA Mania

Ziua internațională a IEI a devenit săptămâna internațională a ei. Promovarea bluzei românești nu încetează, ceea ce este îmbucurător. Evenimentul va avea loc la studioul “Buciumul”, de la ora 14.00 până la 21.00 și va cuprinde prezentări de modă, expoziții meșteșugărești și artizanale, târg gastronomic, ateliere tematice, un concert folcloric și un târg de ii și alte elemente ale folclorului național.

Organizatorii ne promit că voia bună va fi asigurată de Viorica Lupu, Cristina Scarlat, Peeno, Vatra Neamului și Taraf Lăutăresc, care vor oferi un program artistic inedit, inspirat din repertoriul celebrei interprete naționale Maria Tănase.

https://www.facebook.com/events/186129558222285/

 

#5 Carnavalul Verii Chișinăuiene 2013

Vara 2013 abia începe. Cea mai neobișnuită sărbătoare a orașului va fi dată în Piața Marii Adunări Naționale începând cu ora 17:00. Vă așteaptă spectacole pe străzile din Chișinău unde poate participa oricare doritor.

https://www.facebook.com/events/478695858876837/

 

 

Taguri: #PMAN
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente