(foto) Splendoarea iei românești cu Gabi Sofia Conac

13928
Foto: În seara Sânzienelor, tinerele s-au adunat la un workshop unde au învățat cum să poarte ia. PC: posterul evenimentului

Dacă ziua la muzeul de Etnografie ați putut vedea cele mai vechi colecții de ii, atunci seara tinerele s-au adunat la un workshop unde au avut ocazia să-și arate frumoasele comori.

Dupa ce ziua la data de 24 iunie curent, în cadrul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a fost organizată o expoziţie de ii și costume confecţionate de meşterii populari din Republica Moldova, seara toate tinerele pasionate de modă și-au dat întâlnire la un workshop creativ de styling cu fashion blogger-ul Gabi Sofia Conac. În cadrul workshop-ului fetele au învățat cum să combine ia în diferite ținute pentru orice ocazii. Fashion blogger-ul a oferit mai multe sfaturi referitor la bluza românească și cum o poți purta la birou, în zona casual sau chiar în ținutele de seară. Evenimentul a început cu o prezentare despre amprenta stilului românesc în creațiile marilor designeri și despre vedetele care au fost surprinse adoptând ia românească în ținutele lor. 

Toată lumea prezentă la workshop a purtat ie. Se pare că tinerele au știut să combine ia și înainte de a veni la eveniment. Ca să te convingi de asta #diez ți-a pregătit o serie de poze, iar protagonistele lor istorii despre comorile purtate.

1work

”Această ie am achiziționat-o de la Liov, Ucraina și îmi place foarte mult, am găsit-o la un preț accesibil și n-am ezitat să o cumpăr. Îmi place foarte mult această tendință care mă conectează cu spiritul românesc”(Irina)

 

2work

” IA, chiar asta din fotografie, este legătura mea directă cu bunica mea, o am de la ea și are o vechime de peste 50 de ani.” (Dana)

Mai jos ia purtată într-o ținută de seară.

work3”Această ie mi-am cumpărat-o când am fost în excursie la Castelul Bran, acum 10-12 ani. Îmi doream mult o ie, atât de mult încât mi-am luat două.”( Valentina)

Aici bluza românească în zona casual, asortată cu o pereche de pantaloni rupți.Ținută arată absolut fenomenal.

work4

Încă câteva exemple de ținute cu ia în combinații casual.

work5

În urma workshop-ului fashionistele au învățat pe seama sfaturilor oferite, că ia poate fi purtată la o petrecere, la birou și în ținutele casual, cu ce poate fi combinată bluza romînească începând de la blugi până la șalvari, despre accesoriile potrivite acestor ținute și despre înfluența iei românești în modă.

Ziua Universala a Iei s-a născut în mediul virtual. Pentru prima dată, această sintagmă a aparut pe timeline-ul comunității La Blouse Roumaine pe 21 ianuarie 2012. În Republica Moldova Ziua Universala a Iei a fost marcata de Sânziene. Expoziția și workshopul au servit ca un start frumos cu speranța ca în viitorul apropiat, această zi să devină sărbătoare oficială.

Taguri: ##diez#chisinau
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente