Dunărea celebrată în Republica Moldova

amazing_romania_danube_river_delta-hd-wallpaper-215608
Foto: Delta Dunării. PC: hdwallpaper4desktop.com

Statele dunărene sărbătoresc Ziua Dunării cât se poate de inventiv. Republica Moldova va organizează un eveniment La Giurgiulești. Învingătorilor concursului de desen „Dunărea și Prutul Inferior” li se vor acorda premii.

Astăzi, 29 iunie, se celebrează Ziua Dunării. Scopul declarat al acestui eveniment este de a contribui la conservarea resurselor naturale și dezvoltarea durabilă a zonei  Prutului Inferior.

Evenimentul în sine se va desfășura prin vizita autorităților locale, a Ministeruluiu Mediului, Inspectoratului Ecologic de Stat și a Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Mediului, „Ziua Dunării” va fi un eveniment public cu implicarea activă a comunitarilor locale, a autorităților centrale și locale, ONG-uri, experților etc.
În cadrul sărbătorii vor fi făcute totalurile și înmânate premii câștigătorilor concursului de desen “Dunărea și Prutul Inferior”, lansat anterior de către instituțiile de învățămînt din raionul Cahul și a concursului de întrebări pentru elevi „Cunoaștem Dunărea și Prutul?”.
Dispoziția de sărbătoare va fi susținută de invitații speciali – ansamblul etno-folcloric “Giurgiuleanca” și formația etno-jazz Trigon (conducător artistic Anatol Stefăneț).
Pe parcursul evenimentului va fi desfășurată  o expoziție a meșterilor populari și a bucatelor din pește din zona de sud.
“Ziua Dunării” a fost marcată pentru prima dată  în anul 1994 la inițiativa Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea. Obiectivul principal al acestor manifestări este de a implica cetăţenii ţărilor dunărene în multiple activităţi independente sau comune, desfăşurate pe plan local, naţional şi regional.

Taguri: #Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente