Orașul tău poate deveni „Capitala europeană” a anului 2016

20130326_green
Foto: Orașele își pot depune candidatura online, la adresa http://www.europeangreencapital.eu/. Data limită de depunere a candidaturilor pentru titlul din 2016 este 17 octombrie 2013. PC: xpats.com

Pentru prima dată, orașele din Europa cu mai mult de 100 000 de locuitori își pot depune candidatura pentru acest titlu. Anterior, doar orașele cu mai mult de 200 000 de locuitori erau eligibile.

Comisia a lansat procesul de selecție pentru Capitala europeană verde din 2016. Premiul pentru capitalele verzi ale Europei se acordă orașelor care promovează cel mai intens un stil de viață urban cu impact minim asupra mediului.

Scopul acestui premiu anual este să inspire orașele europene să ia măsuri pentru a deveni locuri mai atrăgătoare și mai sănătoase ca destinație pentru cei interesați să le viziteze, să muncească și să trăiască acolo – orașe „în care merită să trăiești”.

Pentru prima dată, orașele din Europa cu mai mult de 100 000 de locuitori își pot depune candidatura pentru acest titlu. Anterior, doar orașele cu mai mult de 200 000 de locuitori erau eligibile. Datorită acestei schimbări, titlul este acum accesibil pentru peste 400 de orașe din întreaga Europă.

Avantajele unei capitale europene verzi încep cu un mediu înconjurător mai curat, noi locuri de muncă și investiții, și includ o creștere a turismului, o mediatizare pozitivă în presa internațională și un număr sporit de sponsorizări pentru proiectele de mediu.

Comisarul european pentru mediu, Janez Potočnik, a declarat: „Premiul Capitala europeană verde pune în lumină eforturile locale de ameliorare a mediului urban și de promovare a creșterii durabile. Cu ocazia lansării concursului pentru cel de-al șaptelea titlu de Capitală europeană verde, cel din 2016, aș dori să încurajez orașele mai mici să își depună candidatura și să profite de această ocazie pentru a-și trece în revistă și a-și pune în evidență realizările din domeniul mediului, punând bazele unui viitor durabil pentru propriii cetățeni.”

Taguri: ##diez#europa
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente