Oleg Efrim: ,,Vom primi bani de la UE în funcție de obținerea rezultatelor”

oleg efrim
Foto: Ministru Justiției, Oleg Efrim crede că vom avea bani când vom scăpa de probleme în justiție. PC : Tribuna.md

Ministrul Justiție, Oleg Efrim este de părere că banii pentru investiții vor aparea odată cu dispariția problemelor în justiție și corupție. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru Europa Liberă.

În cadrul interviului, ministrul Justiției a declarat:  „noi am convins Uniunea Europeană despre seriozitatea intenţiilor noastre de a reforma justiţia şi de viziune în acest domeniu. Cum avem de gând să o facem – prin aprobarea Strategiei de reformă a justiţiei şi prin aprobarea planului de implementare a acestei strategii, pe termen mediu, până în anul 2016.”

Oleg Efrim a afirmat că din cele 124 de milioane de euro neceesare pentru implimentarea acestei strategii,  60 sunt oferite din partea Uniunii Europene, menționând: ,,vom primi aceşti bani integral în cazul în care vom realiza acele condiţionalităţi care se regăsesc în memorandumul pe care îl avem semnat cu Comisia Europeană. Banii vor veni gradual, în funcţie de obţinerea rezultatelor. În cazul în care acţiunile prevăzute în acest memorandum, care sunt luate din Strategie, care au fost negociate cu Comisia Europeană, nu vor fi realizate, atunci în proporţia în care nu sunt realizate acţiunile, nu primim finanţarea respectivă.”

Întrebat despre proiectul de lege propus în cadrul ședinței Guvernului cu referire la finanțarea patidelor, acesta a menționat:  „și aceasta este o acţiune anticorupţie a guvernului, menită să combată corupţia politică. Pentru că nu este un secret că şi acest domeniu este unul foarte vulnerabil. Am venit să implementăm recomandările grupului de state ale Consiliului Europei contra corupţiei.

Proiectul prevede o sumă de 0.2% din venitul bugetar de stat, deci cu cât mai mare va fi bugetul, cu atât mai mare va fi şi suma care va fi repartizată partidelor politice, a subliniat ministrul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente