Corman: Este realist să avem regim liber de vize dupa Summitul de la Vilnius

igor corman
Foto: Igor Corman susține că RM trebuie să-și facă temele pentru acasa pentru a ajunge în UE. PC privesc.eu.

Igor Corman, președintele Parlamentului întors din vizita oficială de la Bruxelles, a declarat într-un briefing de presă că liberalizarea regimului de vize ar putea fi reală după Summitul de la Vilnius.

Acesta susține că în cadrul vizitei punctele importante de discuții au fost: agenda europeană în dialogul cu Bruxellesul, discuțiile privind detalii ce țin de Acordul de asociere, dar și de liberalizarea regimului de vize.

„În urma acestei vizite ajung la următoarele concluzii că este realist că până la urmtoarele alegeri să semnăm Acordul de asociere cu UE, este realist ca RM să obțină regim liber de vize, dar cu două condiții. Una din ele se referă la agenda internă- consolidarea instituțiilor democratice, consolidarea autonomie, reformarea justiției”, a declarat speakerul.

Iar cea de a doua condiție: ,,este vorba despre situația din UE și de toate procedurile de ordin tehnic care trebuie finalizate pentru luarea deciziilor”, a mai adăugat președintele Parlamentului.

,,Cred că vom reuși dacă vom avea o colabore stânsă între diplomația noastră Parlament și Guvern, trebuie să știm când și cum purtăm dialogul cu negociatorii europeni”, a mai menționat președintele Legislativului

Igor Corman s-a mai referit și la problema transnistreană ,,sigur că astăzi ne confruntăm cu o serie de probleme, pentru că tot ce se întâmplă în regiunea transnistreană sunt provocări. Dar eu cred că trebuie să avem o atitudine foarte calmă, realistă, să avem un dialog continuu cu cei, care participă la dialogul 5+2″.

Taguri: #igor corman
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente