Vrei să scapi oraşul de maşini? Scrie Ministerului Mediului!

DSC_7251
Foto: Ministerul Mediului este gata să sponsorizeze proiectele care încurajează mersul pe bicicletă. PC: http:blog.hostelbookers.com

Ai idei cum scapi oraşul tău de multitudinea de maşini şi vrei ca oamenii să înceapă să meargă pe biciclete? Ministerul Mediului este gata să sponsorizeze cele mai creative idei

Ministerul Mediului este în aşteptarea proiectelor care să-i motiveze pe oameni să renunţe la automobile în favoarea mersului cu bicicleta. Proiectele urmează a fi finanţate din Fondul Naţional Ecologic. Până acum, niciun proiect de acest gen nu a fost depus la minister, a comunicat pentru IPN Ion Magu, consultant superior în Serviciul Relaţii Publice şi Informaţie de Mediu, din cadrul Ministerului.

Ion Magu a spus că Ministerul Mediului nu are în derulare strategii sau acţiuni special îndreptate spre motivarea oamenilor să se deplaseze preponderent cu bicicletele, dar autoritatea este dispusă să acorde finanţare pentru astfel de proiecte. „În ultima vreme toţi vor apeduct şi canalizare. Atât timp cât nu vom avea o infrastructură a drumului bună, nu cred că se va pune în discuţie construcţia pistelor şi a parcărilor pentru ciclişti”, a declarat Ion Magu.

În municipiul Chişinău există doar câteva parcări de biciclete, lângă Ministerul Mediului, Banca Naţională, Primăria capitalei şi o serie de unităţi de alimentaţie publică. Piste pentru ciclişti în oraş practic nu există sau sunt ocupate de către cei care îşi parchează automobilele pe partea carosabilă.

Astăzi, 5 iunie, se marchează Ziua Mondială a Mediului. Ion Magu apreciază situaţia din Republica Moldova ca fiind una satisfăcătoare la capitolul protecţia mediului, dar spune că aceasta se datorează proiectelor destinate îmbunătăţirii calităţii apei şi sădirii pădurilor.

Sursa: IPN

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente