Guvernul Leancă își propune sarcini ambițioase

Guvernul Leancă își propune sarcini ambițioase
Foto: Programul de activitate al Guvernului ,,Integrare Europeană: Libertate, Democrație, Bunăstare” este propus de Iurie Leancă pentru periaoda de un an și jumătate, rămasă până la alegerile parlametare.

Programul de activitate al Guvernului ,,Integrare Europeană: Libertate, Democrație, Bunăstare” este propus de Iurie Leancă pentru periaoda de un an și jumătate, rămasă până la alegerile parlametare.

Chiar dacă perioada este una scurtă, programul vine cu sarcini destul de ambițioase de dezvoltare. Guvenul Leancă își propune să ducă procesul de integrare al RM în Uniunea Europeană la punctul de ireversabilitate, totodată își ia angajamentul de a duce la bun final semnarea celor trei acorduri importante pentru parcursul european al țării: Acordul de Asociere cu UE, Dialogul UE -RM, privind liberalizarea regimului de vize și Acordul pentru crearea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Guvernul va depune toate eforturile pentru semnarea acestora, astfel ca fiecare cetățean al țării să simtă și să poată utiliza în propriul beneficiu avantajele comerțului și circulației în spațiul comun.

Un al scop al Guvernului va fi focalizat pe asigurarea prosperității cetățenilor, crearea de noi locuri de muncă, bine plătite care urmează să fie atât motivul, cât și rezultatul eforturilor de accelerare și promovare a reformelor, menite să ameliorizeze climatul de afaceri, atragerea investițiilor străine și liberalizarea pieții interne de bunuri și servicii.
Programul pune accent pe valorificarea deplină a oportunităților deschise în perioada precedentă și oferirea unui caracter de ireversabilitate dezvoltării ascendente a RM pe calea integrării europene.

Amintim că Acordul a fost semnat de către PLDM, PDM și de Consiliul de Reformare. Iar Guvernul în frunte cu Iurie Leancă a primit votul de încredere din partea Legislativului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente