Yahoo vrea să achiziționeze Tumblr cu un miliard de dolari

yahoo-facebook-patents-4b55cf8ff1e6cb8e
Foto: Yahoo a fost înființat în ianuarie 2004 de către Jerry Yang și David Filo. PC: cleveland.com

Se zvonește că Yahoo este gata să cumpere Tumblr. Află cât este gata să plătească Yahoo pentru a-și redobândi popularitatea de odinioară.

Marissa Mayer fostul director executiv de la Google, care în prezent este responsabilă de Yahoo, este gata să creeze o altă poveste a Cenușăresei în spațiul internautic  cu 1,1 miliarde de dolari, prin achiziționarea platformei de blogging Tumblr. Duminică, 19 mai, a.c., Mayer a adunat membrii consiului de conducere  Yahoo, pentru a discuta despre ultima încercare a companiei de ași recâștiga popularitatea de odinioară. Rapoartele au indicat că consiliul ar fi aprobat această hotărâre.

Tumblr a fost fondată în 2007 de către David Karp, în vârstă de 21 de ani, în dormitorul din apartamentul mamei sale din New York. Timp de două săptămâni acesta a adunat 75.000 de utilizatori, iar până în ianuarie 2012, au existat deja 42 de milioane de blog-uri Tumblr. În prezent, există aproximativ 110 de milioane, iar unul din investitorii săi principali este chiar Sir Richard Branson, business magnatul și fondatorul companiei Virgin Group. Potrivit Wall Street Journal, duminică seara că membrii consiliului Yahoo au fost de acord să platească suma de 1,1 miliarde de dolari pentru Tumblr, dar îl va lăsa să funcționeze independent pe viitor.

Yahoo a refuzat să comenteze ceva înainte de anunțul oficial, dar a subliniat că toate deciziile vor fi transmise în direct. În trecut compania a practicat, audio, să-și facă publice rezultatele financiare trimestriale. Pentru Yahoo, achiziționarea platformei Tumblr ar putea servi drept catapultă printre concurenții lumii web.

Sursa: guardian.co.uk

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Nata Andreev
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente