Tinerii moldoveni vor merge și în acest an la studii în România

Tinerii moldoveni vor merge și în acest an la studii în România
Foto: Prin intermediul burselor de studii acordate de instituțiile de învățământ din România, studenții basarabeni beneficiază de noi posibilități și perspective. Anual sunt acordate mii de burse de Guvernul român pentru tinerii absolvenți.

Prin intermediul burselor de studii acordate de instituțiile de învățământ din România, studenții basarabeni beneficiază de noi posibilități și perspective. Anual sunt acordate mii de burse de Guvernul român pentru tinerii absolvenți.

Tinerii din Moldova care doresc să-și continue studiile dincolo de Prut se pot bucura de această șansă, deoarece  România  acordă anual mii de burse  de studiu, atât pentru liceeni cât și pentru cei din instituțiile superioare de învățământ.

Pentru anul 2012-2013 au fost alocate 5000 de burse , dintre acestea, 2800 de locuri au fost rezervate pentru instituţiile de învăţământ superior și 1500 pentru licee , iar restul au fost împărțite între  doctoranzi și masteranzi.

Gradul de absorbție a burselor românești pentru anul 2012-2013  a fost de 59,40 %  din totalul acestora. Din cele 2800 acordate  instituțiilor superioare, au beneficiat doar 2059 de tineri, iar din cele acordate liceelor , doar  489 din ele au fost luate de absolvenții noștri. Cel mai mare  grad de absorbție a burselor, de până la 74.55 % a fost în rândul masteranzilor , adică 410 din cele 550 de burse au fost câștigate de masteranzi, șapte burse au fost luate de rezidenți și doar 5 din cele 125 de către doctoranzi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente