5 motive pentru a fi prezenți în Orășelul European

european_village
Foto: Sătuc european PC lighthousetrips.com

Orășelul european este una din principalele atracții organizate în Republica Moldova cu ocazia Zilei Europei. Mai devreme te-am anunțat că în acest an, el va fi amplasat într-un loc diferit de până acum. Astăzi ,#diez.md îți dă 5 motive pentru a fi prezent pe data de 18 mai în Orășelul european.

# În acest an, în Orășelul European vor fi mai multe state decât niciodată. Potrivit lui Schuebel deja 19 state europene și-au confirmat participarea la evenimentul din Chișinău și 18 la Tiraspol. Aici vei fi servit și cu bucate tradiționale specifice fiecărei țări.

# Deschidere spre oportunități. În 2013, în cadrul sătucului va fi ampălasat și un cort care va oferi toate informațiile necesare studenților ce doresc să obțină o bursă în statele europene și nu numai. Cei care vor să facă cercetări și studii științifice sunt și ei bineveniți.

# Zeci de limbi străine învățate într-o zi. Nici școlile de limbi străine nu vor lipsi de la eveniment. Fiecare din noi va avea ocazia să învețe câte cuvinte reușește din toate limbile Europei. Unde vei mai avea o asemenea ocazie?

# Dans și distracție. Chiar dacă nu știți să dansați, nu este o problemă. În doi timpi și trei mișcări vei putea prinde principalele mișcări ale dansurilor europene. Coreografii europeni vor avea grijă de asta.

# Concert în PMAN. Odată ce ai învățat să dansezi, traversează strada și distrează-te la concertul organizat în Piața Marii Adunări Naționale. Îți vor crea buna dispoziție nu doar interpreții autohtoni, dar și oaspeți ai Uniunii Europene.

Astăzi, 14 mai, șeful Delegației Uniunii Europene, Dirk Schubel a declarat că este fericit că această sărbătoare va fi celebrată și în acest an în Republica Moldova.

Nu din întâmplare Ziua Europei în acest an este dedicată cetățeanului european. În cadrul serbării se va ține cont de fiecare- de la mic la mare.

Taguri: ##diez#PMAN
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente