(video) „Aș anula Bacalaureatul și aș include examenele de admitere în universități”. Planurile politice ale lui Serghei Buzurnîi, candidatul PDM pe circumscripția 9, Bălți

df

Echipa #diez continuă să discute cu candidații de pe circumscripțiile uninominale 9 și 10, Bălți. În a doua ediție discutăm cu candidatul Partidului Democrat pe circumscripția 9, Serghei Buzurnîi. Ce spune despre Bacalaureat, impozitarea bisericilor, dar și ce minister ar dori să conducă. Aflați răspunsurile la aceste întrebări în interviul de mai jos.

Serghei Buzurnîi de profesie este agronom și primar cu patru mandate al satului Sadovoe din municipiul Bălți. Până în anul 2015 făcea parte din Partidul Comuniștilor, după care a devenit membru al PDM. Este fondatorul companiei SRL Selmax și K care se ocupă de fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din piele, comerțul cu amănuntul a alimentelor în magazine nespecializate și altele.

facebook.com/sergei.buzurnii

În declarația sa de avere depusă la CEC, Serghei Buzurnîi a indicat că, în perioada 2017-2018, a obținut un venit de 162.917 lei din activitatea de primar al s. Sadovoe. De asemenea, Buzurnîi a listat  78 de terenuri agricole în valoare totală de 1.094.258,97 lei.

Primarul, de asemenea, deține 3 automobile, însă la două dintre ele nu a indicat suma valoarea bunului. Ultimul autoturism achiziționat în anul 2018 este estimat la suma de 900 de euro.

În 1994 i-a fost donată o casă, estimată la 128.069 lei, cu o suprafață de 84,7 metri pătrați. Are în proprietate alte averi imobile (5) în valoare totală de 701.226 lei. Mai este declarat un garaj în sumă de 5.515 lei și un spațiu comercial de 219.743 lei.

Pe circumscripția 9, Bălți, candidează următorii concurenți electorali:

Buzurnîi Serghei (PDM)

Alexandr Usatîi (PSRM)

Igor Himici (Șor)

Elena Bordianu (ACUM)

Ivan Osoianu (PN)

Diana Grosu (Independent)

Renata Grădinaru (Independent)

Said-Muhmat Amaiev (PCRM)

Urmăriți aici prima ediție a Blitz#diez cu Arina Spătaru, candidata Blocului Electoral ACUM, pe circumscripția 10, Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente