La intersecția dintre Blockchain și sectorul de dezvoltare durabilă: România va găzdui primul forum din Europa de Sud-Est dedicat tehnologiei blockchain

blockchain

Scena industriei IT din România va găzdui, în premieră, un eveniment inedit dedicat tehnologiei blockchain. Acesta se va axa pe soluțiile inovatoare oferite de blockchain în sectorul de dezvoltare durabilă, primul eveniment din acest domeniu care se desfășoară în Europa de Sud-Est.

Blockchain, una din cele mai cunoscute tehnologii care a apărut grație criptomonedei Bitcoin, este percepută ca având un potențial imens de a inova, aplicabil în numeroase domenii. Totuși, mulți încă se mai întreabă dacă această tehnologie chiar este capabilă să transforme sectorul de dezvoltare durabilă, de la educație la sănătate și agricultură.

Forumul “Blockchain for Development: The Future Now” își propune să aducă pe scena IT din România actorii principali la intersecția dintre domeniul tehnologiilor blockchain & DLT și sectorul de dezvoltare durabilă, și să prezinte specialiștilor IT din România și de peste hotare potențialul acestor tehnologii raportat la problemele cele mai actuale din sectorul de dezvoltare durabilă: transparența ajutorului umanitar, remitențele emigranților, managementul lanțurilor de aprovizionare, practicile de vot, gestiunea titlurilor de proprietate a terenurilor, și multe altele.

Evenimentul va aduce la Cluj persoane angajate în aspectele teoretice, dar și practice ale domeniilor, influenceri în tehnologiile DLT, delegații ale Băncilor de Dezvoltare și altor organizații internaționale, precum și reprezentanți ai autorităților și factorilor de decizie din Europa de Sud-Est.

Facebook_speakers

Printre speakeri se regăsesc Danny Curran, Director pe Creștere (Europa), AID: Tech; Viktor Peter, Expert Principal în Guvernare Blockchain, GIZ; Nena Dokuzov, Director de Proiect pe Tehnologia Blockchain, Ministerul Dezvoltării Economice și Tehnologiilor Informaționale, Slovenia; Jonathan Morris, Manager, BSR (Business for Social Responsibility); Dr. Carmen Holotescu, Decan Facultatea de Inginerie, Director al Centrului pentru Blockchain în Educație Deschisă, Universitatea „Ioan Slavici”, Timisoara; Andrei Nagy, Co-Fondator & COO, AlphaBlock; Cristiana Dutca, Director of Operations, KYC-Chain; Marina Petrovic, Alternative Finance Lab Expert, UNDP Croatia and Istanbul Regional Hub și alții.

Forumul va avea loc pe data de 7 Noiembrie și se va desfășura în orașul Cluj, în incinta hotelului Opera Plaza. Evenimentul este organizat de compania DevelopmentAid în parteneriat cu primăria orașului Cluj-Napoca, ARIES Transilvania (Asociația Română pentru Industria de Electronică și de Software), ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) și DTMA (Distributed and Digital Technologies Moldova).

Mai multe despre eveniment aflați AICI.

Organizația DevelopmentAid este lider pe piața serviciilor informaționale din lume și activează în domeniul dezvoltării durabile, oferind informații relevante celor mai mari companii de consultanță, companiilor de inginerie, instituțiilor financiare și organizațiilor non-guvernamentale de pe toate continentele. Printre clienții companiei se numără Grant Thornton, PwC, KPMG, Colegiul Europei, Transparency International, Fundația Konrad Adenauer, DAAD, British Council, precum și alții.

Tehnologiile viitorului pe înțelesul tuturor. Cum o cană de capuccino te ajută să înțelegi tehnologia blockchain

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente