(foto) De pe străzi adunate. Cum sunt îndemnați românii să meargă sau nu la referendum în 11 afișe

ref
Foto: Iași, România. Foto: Alina Baran

Astăzi și mâine, în România se desfășoară referendumul pentru revizuirea Constituţiei în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. Subiectul referendumului a stârnit dezbateri largi, cu păreri împărțite în societate, iar acest lucru a fost vizibil și pe străzile orașelor din România. O cititoare diez ne-a transmis imagini cu afișe pro și contra referendumului, pe care le-a văzut pe străzile Iașiului.

1 2 3 4 6 7 8 9 10 11 12

Photo Credit: Alina Baran

Românii sunt chemaţi să răspundă cu „Da” sau „Nu” la întrebarea: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente. Referendumul va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Secţiile de vot se vor închide sâmbătă, la ora 21,00, iar procesul electoral va continua duminică, începând cu ora 7,00.

Până la ora 10.00, prezența la vot la nivel național era de 0,97%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente