(vox) În văzul tuturor. Ce părere au elevii despre afișarea publică a rezultatelor examenelor de BAC

Bac2017-9-920×613

În sezonul examenelor de BAC, pe lângă grijile de nota primită, apare și întrebarea „Câți dintre colegi o vor putea vedea?”. Din păcate, sau din fericire, rezultatele examenelor încă se afișează la intrarea în liceu, unde fiecare poate să le vadă. Noi am întrebat elevii ce părere au referitor la așa mod de anunțare a notelor și iată ce ne-au spus ei.

aaaaAna Glavan

Nu mă deranjează personal, dar nu cred ca e ok, pentru că aceasta poate să-i demoralizeze pe unii, din cauza că unele lucrări nu se verifică obiectiv și sunt analizate, notate pe bunul plac și dispoziției verificatorilor, ceea ce nu mereu este în favoarea elevului. Plus la asta, la noi se mai iubește de a arăta cu degetul și din cauza asta cred că notele trebuie sa fie pentru fiecare în parte, nu pentru tot publicul.

 

andrei tutunaruAndrei Tutunaru
Eu mereu am fost de acord cu afișarea publica rezultatelor de la examenele de absolvire. Liceul a contribuit la pregătirea mea pentru examenul de bacalaureat, respectiv are dreptul de a afișa rezultatele public atât timp cât asta e un merit al liceului și al profesorilor. Mai mult ca atât, afișarea notelor la liceu va demonstra transparența și corectitudinea rezultatelor finale în stabilirea clasamentului a celor mai bune instituții de învățământ din anul curent.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Olivia Roșca
Rezultatele elevilor de la examenele de bacalaureat sunt, cred eu, informații confidențiale și nu ar trebui făcute publice. Fiecare elev are personalitate diferită, iar afișarea rezultatelor ar putea provoca o senzație de inferioritate în raport cu restul candidaților la examen, în cazul în care nota nu corespunde așteptărilor acestora.

 

dinu dariiDinu Darii
Sunt de acord ca notele să fie publicate în vizorul tuturor, deoarece analizând rezultatele elevilor la bac după notele obținute și făcând o medie, persoanele competente pentru alcătuirea BAC-ului pot face concluzii dacă bac-ul a fost prea ușor sau dimpotrivă prea greu, astfel se poate optimiza sistemul de învățământ după situația actuală a elevilor, menținând o relație continuă de feedback intre elevi și ministerul învățământului.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Gabriela Ursu
Nu sunt de acord. Fiecare trebuie sa își afle rezultatul singur și sa îl cunoască doar el. Cred ca fiecare trebuie sa își afle punctajul aparte pentru a evita situațiile în care unii sunt intimidați de alții din cauza rezultatelor.

 

cristian dogot

 

Cristi Dogot
Nu sunt de acord cu afișarea publică a rezultatelor examenele la BAC, deoarece notele sunt merite personale și dacă un elev nu a obținut rezultatul dorit, ar putea fi intimidat de alți colegi.

 

mihaela furculita

 

Mihaela Furculiță
Notele la BAC sunt de fapt cele care îi stresează cel mai mult pe elevi, nu pentru că asta e ceea ce își doresc ei dar pentru că așa e sistemul nostru. Afișarea publică a notelor nu este o problemă dar cred că, dacă asta s-ar face online ar ușura viața tuturor elevilor.

 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolDan Țuscă

Deși sunt indiferent față de metoda de anunțare a rezultatelor a oricărui tip de examen, consider necesară metoda afișării publice a rezultatelor pentru prevenirea unei potențiale noi metode de corupere a punctajului acumulat. De asemenea, vad în aceasta un avantaj secundar, anume acela de a motiva elevul să se prezinte bine la examen pentru a evita clasarea rezultatului obținut pe ultimele rânduri ale postării.

ana belibova

 

Ana Belibova

Nu pot spune că sunt contra la aceasta, e mult mai ușor elevilor să afle rezultatul care este deja pregătit pentru fiecare în parte, decât să întrebam, spre exemplu, profesorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente