Unul a mâncat, a băut și a adormit sub un copac, iar altul a furat un porc. Peripețiile urșilor din România ieșiți din hibernare

29666151_1771217092935591_381907588_n

În cinci gospodării și mai multe case de vacanță din România a dat buzna un urs din Harghita, patru nopți la rând. Acesta căuta hrană, iar localnicii, speriați, au cerut ajutorul vânătorilor. După ce au depus și mai multe plângeri la poliție, au formulat și o cerere către ministrul Mediului, pentru recoltarea exemplarului de urs.

 

„Este vorba despre un urs de talie medie, recidivist, care şi anul trecut a intrat în casele localnicilor şi a făcut pagube însemnate, să nu mai vorbim de spaima pe care o bagă în oameni. Sâmbătă a intrat în două case locuite, s-a dus direct în cămară şi a mâncat ce a găsit, de la zahăr şi bomboane, până la carne pusă la păstrat în untură”, a declarat Benke József, pentru informatiahr.ro.

De aici, ursul a mers la o altă casă, iar de la aceea la o locuință de vacanță, în care a pătruns după ce a spart un geam. Animalul a scotocit prin sertare, dulapuri și frigider. Și se pare că această casă de vacanță nu este singura devastată de animalul înfometat. Localnicii vorbesc de zece astfel de construcții.

„Pour la bonne bouche”, ursul sătul s-a tratat cu „o sticlă de afinată”, a mai spus directorul Asociaţiei „Zetelaka és Társai”, „apoi, au povestit sătenii, s-a dus pe deal şi s-a culcat sub primul molid care i-a ieşit în cale”.

Directorul Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv „Zetelaka és Társai”, Benke József, susține că nu este pentru prima dată când localnicii sunt terorizați de acest urs. Acesta a menționat că asociaţia de vânătoare şi autorităţile locale au cerut încă de anul trecut o autorizaţie pentru recoltarea acestui exemplar periculos.

Totodată, un alt caz asemănător, a avut loc în noaptea de luni spre marţi, într-o gospodărie din localitatea Colţi, judeţul Buzău, unde un urs a luat un porc de 150 de kilograme. Oamenii s-au uitat cum este luat porcul din ogradă, dar nu puteau interveni.

Viceprimarul satului a spus că din gospodăria asta ursul a mai luat acum doi ani tot un porc. Potrivit acestuia, ursul terorizează localnicii de aproximativ patru ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente