(video) „S-ar naște iarăși oameni”: Un tânăr din Moldova a recreat poemul Luceafărul într-un filmuleț 3D

luceafarul4

Ion Cebotari din Nisporeni are o poveste de film hollywoodian. Pasionat de artă şi cinema, tânărul a reuşit să creeze un proiect original şi ambiţios, a animat „Luceafărul” în 3D. El spune că practic nu a dormit trei luni pentru a-şi realiza visul.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât un poem. Am pătruns în esenţa acestuia şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri unicale”, spune Ion Cebotari, fapt care l-a propulsat să animeze acest poem într-o viziune total diferită, scrie Albasat.md.

 

luceafarul1

luceafarul2

Canada este una dintre țările din lume unde este cel mai bine să trăiești, cel puțin așa indică mai multe clasamente internaționale. În căutarea acestei bunăstări a pornit în 2016 şi Ion Cebotari din Nisporeni, împreună cu soţia şi cei doi copii. În prezent studiază ART SCENE en ANIMATION la Universitatea LAVAL din oraşul Quebec, Canada. Pe lângă cursurile de la facultate îşi găseşte timp şi de proiecte personale, realizarea cărora îi aduce o plăcere enormă.

 

luceafarul5

„Sunt sigur că profilul pe care l-am ales îmi va permite să-mi extind orizonturile persoanle și să percep lumea într-un mod diferit. Dar, deoarece acest câmp artistic este prezent în viața de zi cu zi ca o umbră, am decis să-mi schimb domeniul și să-mi dau seama de visul meu mult așteptat. Cel care nu-și schimbă părerile și nu-și corectează greșelile nu devine niciodată mai înțelept. Sunt plin de idei originale și creative și aș vrea să le împărtășesc cu lumea”, a mai adăugat Ion Cebotari.

Ion Cebotari mai este pasionat de Stop Motion – metodă de animație volumetrică și intenţionează să-şi perfecţioneze stilurile de animație.

Text și fotografii: Albasat TV

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente