(foto) O pagină a microbuzelor din Chișinău a devenit activă pe Facebook. Se cere mărirea prețului pentru o călătorie

o-ruta-de-microbuz-din-chisinau-a-fost-anulata–iar-doua-au-fost-modificate-20515

O pagină a microbuzelor din Chișinău a apărut pe Facebook care se adresează atât locuitorilor din oraș, cât și consilierilor municipali. Aceștia spun că din cauza că prețul la călătoriile cu microbuzul nu a fost mărit în ultimii 10 ani, aceștia nu pot investi bani în dezvoltare.

Pagina este foarte activă de la sfârșitul lunii octombrie având postări zilnice. Din mesajele promovate, șoferii de microbuz cer ca prețul pentru o călătorie să fie majorat în perioada 2017-2020 la 5 lei, iar ulterior prețul să fie de 10 lei.

„Din circa 2.000 microbuze au rămas puțin peste 1100! În mare parte, administratorii rutelor la procurarea microbuzelor au atras investiții din partea persoanelor fizice (peste 27 milioane euro), adică locuitori Chișinăului au investit sursele acumulate lucrând la negru peste hotare.

Tot aceste persoane au urcat la volan şi încearcă să îşi câştige pâinea aici, acasă, lângă familie. De ce aceşti investitori nu sunt motivaţi? Oare nu se promovează de la ecranele televizorului, ideea întoarcerii moldovenilor acasă și susținerea businessului mic? Creați condiții, noi vrem să ne dezvoltăm cu forțe proprii și timp de 20 ani am demostrat că putem, nu ne alungați de lîngă familii! Cerem 5 lei pentru ca să supravețuim nu ca să îmbogățim!” spun administratorii paginii. 

Pagina o puteți găsi aici pentru a vă expune părerea: Microbuze Chișinău

Mai jos vedeți câteva exemple din ce apare pe pagină.

micro1 micro2 micro3 micro4 micro5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente