Ce faci în vacanța de iarnă? Iată 4 destinații de vis din vestul Europei cu prețuri foarte accesibile

ski

La prima vedere, vacanțele la schi pot părea mai costisitoare: turiștii au nevoie de bani pentru cazare, mâncare, transport, dar și pentru toate activitățile sportive pe care le vor defășura pe pârtie. Însă există soluții: chiar și o vacanță la munte în Austria, Germania, Franța sau Italia poate fi extrem de accesibilă.

Pachetele low cost, de exemplu, oferă atât activități sportive la prețuri reduse (de la schi la snowboard sau de la plimbări cu telecabina la săniuș), cât și cazări confortabile în unele dintre cele mai frumoase regiuni de schi ale Europei și evenimente après-ski animate, unde turiștii pot socializa după o zi obositoare pe pârtie.

Patru stațiuni din Europa – Chamrousse (Franța), Livigno (Italia), Berchtesgaden (Germania) și Feichten (Austria) – se numără printre cele care oferă cele mai mici prețuri în acest sezon, scrie greatnews. Iată ce oferă cele patru stațiuni de top care sunt totodată foarte accesibile:

#1. Chamrousse, Franța

Situată la 1.700 de metri altitudine şi la 30 km la est de Grenoble, Chamrousse este cunoscută în special pentru Jocurile Olimpice organizate aici în 1968, dar şi ca o etapă din Turul Franței.

Munţii Belledonne sunt ramura vestică a Alpilor Francezi şi se întind pe mai mult de 60 km. Vârfurile lor pitoreşti nu sunt doar o panoramă absolut unică pentru oraşul Grenoble, ci şi destinaţia principală a multor pasionaţi de sporturi de iarnă deoarece lanţul montan adăposteşte câteva din cele mai bune domenii schiabile franceze.

Expunerea vestică a localităţii Chamrousse oferă destulă zăpadă, dar după-amiezile și serile sunt pline de soare. O atracţie specială o oferă apusul soarelui, deoarece în Chamrousse puteţi profita de soare când depresiunea este deja în întuneric.

Prețurile mici la cazare reprezintă un alt motiv pentru care turiștii preferă Chamrousse. De exemplu, în complexul de apartamente Les Villages du Bachat, un sejur de șapte nopți la mijlocul lunii decembrie 2017 costă circa 149 de euro de persoană într-un apartament de patru persoane (fără masă). Dacă găsiți mai mulți prieteni alături de care să mergeți în vacanță, veți plăti și mai puțin: prețul de persoană într-un apartament de cinci sau de șase persoane pornește de la 139 de euro pentru un sejur de șapte nopți.

Pachetul include acces la piscină în aer liber, acces la sala de fitness și la saună, precum și prețul skipass-ului de șase zile pentru Chamrousse (care achiziționat separat ar fi costat 170 de euro).

 

1

#2. Livigno, Italia

Stațiunea Livigno se află pe partea însorită a Alpilor Lombadiei și este situată la 1.816 metri altitudine. Dincolo de zăpadă și de pârtiile de schi ce însumează 115 kilometri, stațiunea italiană este celebră și pentru că este un adevărat paradis al cumpărăturilor duty-free. În plus, la benzină puteți economisi până la 40% sau chiar mai mult.

Livigno se mândrește cu 30 de instalații pe cablu, dintre care 11 teleschiuri, 13 telescaune și șase telecabine. Pârtiile largi sunt exemplar îngrijite, iar giganticul SnowPark este visul oricărui snowboarder.

Zilele însorite asigurate de situarea geografică şi frumoasele case de lemn tradiţionale completează tabloul oferit de Livigno.

Cazarea într-un apartament mobilat de patru persoane din Livigno costă aproximativ 192 de euro de persoană în luna decembrie 2017 (prețul este pentru șapte nopți, înainte de sărbători), fără masă. Un mare avantaj este acela că prețul include skipass-ul de șase zile. Apartamentele utilate confortabil dispun toate de duş, WC, chicinetă cu aragaz electric, frigider şi cuptor cu microunde precum şi de televizor şi o parte de balcon.

 

2

#3. Berchtesgaden, Germania

Comuna Berchtesgaden este situată la 573 de metri deasupra nivelului mării, în Bavaria Superioară, aflându-se foarte aproape de granița cu Austria. Locul este ideal pentru cei care vor să combine o vacanță la schi cu plimbările pe străduțele idilice dintr-un mic sat german (Berchtesgaden are sub 8.000 de locuitori).

Satul romantic are două biserici și o mulțime de case vechi, impecabil păstrate, cu fațadele pline de picturi. Palatul regal şi muzeul care se află în piaţa centrală sunt și ele atracţii turistice importante.

După schi, turiștii se pot relaxa la centrul de spa Watzmann sau pot gusta preparatele bucătăriei bavareze, ca de exemplu friptura de porc sau „ciolanul cu crustă”.

Iubitorii de schi nu vor duce lipsă de acțiune. Domeniul schiabil aflat în apropierea stațiunii are 49 de kilometri de pârtii și 24 de instalații pe cablu (22 de teleschiuri și două telescaune). În plus, există pârtii atât pentru începători, cât și unele mult mai dificile, pentru schiorii cu experiență.

La casa de oaspeți Achental, prețul unui pachet de cinci nopți în luna ianuarie 2018 pornește de la 199 de euro de persoană (cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus). Skipass-ul este inclus în acest preț (achiziționat separat, ar fi costat în jur de 158 de euro).

Sunt incluse și:
# snowtubing la telecabina Obersalzbergbahn, în funcție de condițiile meteo
# acces la derdelușul de lângă telecabina Hochschwarzeck
# o taxă zilnică de stradă pentru Panoramastraße Rossfeld, pentru autobuze RVO sau automobil
# 10% reducere la termele locale „Watzmanntherme” (la prezentarea skipass-ului)

 

3

#4. Feichten, Austria

Situată la 1.275 de metri, stațiunea Feichten se află într-un superb peisaj montan care păstrează încă urmele erei glaciare. Datorită domeniului schiabil glaciar de la poalele muntelui ce are o altitudine maximă de 3.518 de metri, zăpada este garantată pentru practica sporturilor de iarnă din toamnă până în primăvară.

Instalaţia pe cablu Erspenhang este ideală pentru cei care fac primii pași pe schiuri. Oferta de agrement include și snowboarding, patinaj, curling sau săniuş.

În ceea ce privește cazarea, una dintre cele mai avantajoase opțiuni este Hotelul Tia Monte Smart, un hotel modern și confortabil, construit pe bază de lemn, care vă va trimite cu gândul la simpaticele căbănuțe tradiționale.

La începutul lunii decembrie 2017, cazarea timp de cinci nopți într-o cameră cu cinci paturi (cu demipensiune), costă în jur de 219 euro de persoană. Camerele au duș, WC, TV, wi-fi. Skipass-ul pentru Feichten este inclus în preț (cumpărat separat, un skipass pentru această stațiune ajunge la 257 de euro).

 

4

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente