(vox, foto) Muzică, cazare în corturi și nopți nedormite. Cum s-au distrat voluntarii din Moldova la festivalul „Untold”

Foto: Cristina Veveriță

În perioada 3-6 august, în Cluj-Napoca, a avut loc cel mai popular și incendiar festival din România. El a adunat fanii muzicii electronice de pe toate continentele, printre care s-au găsit și petrecăreți moldoveni. Aceștia au fost în rol de voluntari la faimosul festival, iar odată cu întoarcerea, i-au povestit și echipei #diez despre cum s-au distrat acolo. Vedeți mai jos cu ce păreri și impresii au rămas. 

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool

 

Doina Balica: Obositor, dar memorabil. Evident că fotografiile nu pot reda ce era cu adevărat, însă a fost prea bine, începând cu cazarea în corturi, prânzul cu gogoși și ajungând la interpretarea multor cântece lângă Cetățuie la ora 3AM. Voluntariatul s-a îmbinat perfect cu distracția. Nu știu unde aș mai fi putut dansa 3 ore sub ploaie și Martin Garrix, dacă nu la Untold, împreună cu oamenii ăia minunați.

 

 

Nichita Madan: De fiecare dată când mă gândesc la un festival de calitate, involuntar îmi amintesc cu drag de Untold. Dat fiind faptul ca am fost la Untold anul trecut, precum și la Neversea în luna iulie, pentru mine voluntariatul la un festival internațional nu mai reprezintă o noutate. Pe de alta parte, această experiența mi-a întărit cunoștințele în ceea ce ține de organizarea unui festival atât de mare. Mă bucur foarte mult că am reușit să asist la concertul interpretului preferat, John Newman, dar și la alți artiști și DJ ai căror renume e indubitabil. Cel mai feeric moment, însă l-am trait in timpul concertului lui Martin Garrix. Nu voi uita niciodata cum un stadion întreg dansa în unison sub ploaie! Acum îmi rămâne să savurez ultimile săptămâni și să aștept cu nerăbdare Untold 2018.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolCristina Veveriță: Experiența mea la Untold a fost una cu adevarat inedită. Având rolul de voluntar, am avut oportunitatea să vad festivalul din numeroase perspective. Pe parcursul acestuia am trăit în zona de camping, ceva ce nu am mai făcut niciodată până acum. Am întâlnit multe dificultăți, însă într-un final am înțeles că nu e imposibil să supraviețuiești într-un cort, ci uneori e chiar foarte distractiv. Mi-a plăcut mult această săptămână petrecuta la Cluj alături de echipa noastră de moldoveni, fiind că ne-am distrat la maxim în pofida căldurii de 38 de grade, turelor lungi și nopților nedormite, iar concertele au fost într-adevăr spectaculoase. Momentul cel mai special a avut loc în ultima noapte, atunci când a început o ploaie foarte puternica chiar în mijlocul concertului, iar noi am continuat sa dansăm până dimineața.

Daniela Cecalev: Untold e genul ăla de festival care te cultivează mult mai mult decât ai fi crezut. Am avut norocul să mă aflu alături de cei mai frumoși oameni cu care am petrecut aproape o săptămână și care m-au ajutat să pătrund la „rădăcinele” unui festival atât de mare și de cunoscut! Eram repartizată pe departamentul „Acces” și aveam norocul să am contact direct cu foarte mulți dintre cei peste 100 de mii de festivalieri, țin minte și acum cât eram de surprinsă să văd atât de multe naționalități: brazilieni, francezi, germani, ruși, australieni, canadieni, etc., un amalgam de persoane ce emanau doar energie pozitivă! Îmi e dor de atmosfera de acolo care era atât de contagioasă și care te făcea să te simți so damn crazy! Cred că Untold 2018 mă așteaptă, mama promit să mă culc la 7 dimineața din nou.

Evelina Tcaci: Cred că a fost una din cele mai frumoase experiențe din viața mea, și nu mă refer doar la voluntariat. M-am implicat, am lucrat și am obosit împreună cu cei peste 700 de voluntari. Nu pot zice ca am avut cele mai frumoase nopți din viața mea, pentru că nu am avut timp să realizez când era noapte și când era zi. Fie că eram în tură sau nu, nu puteam să nu mă bucur de tot ce-i în jurul meu. Costumații și ciudățenii care păreau a fi habitatul normal al unor oameni. Acum am realizat că, făcând parte din echipa unui astfel de festival am evoluat. Mă hrăneam cu muzica, energia oamenilor și nebunia lor. Am rămas cu o etică a muncii care pe viitor sper sa ma ducă departe. Am simțit tot timpul la 100% . UNTOLD chiar a fost UNTOLD.

 

Ionela Juncu: Nu știam la ce exact să mă aștept de la Untold când ne-am pornit din Chișinău, dar prima seara (sau noapte) m-a convins că nu vreau să mă întorc acasă. Atmosfera era una ireala datorita muzicii, luminilor și oamenilor. Pe scurt, Untold 2017 m-a lăsat cu o experiență de voluntar (cazat în camping) unică, fără memorie în telefon și cu dorința puternică de a mă reîntoarce vara viitoare.

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente